Ερντογάν για Μητσοτάκη: Καμία συνάντηση μαζί αν δεν συνέλθει

 
Turquie Erdogan Otan

Ενημερώθηκε: 01/07/22 - 13:01

Ακόμη μία επίθεση Ερντογάν στον Ελληνα πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη σήμερα με παράλληλη αναφορά ξανά στο καθεστώς των νησιών. Ο Ερντογάν ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καλές προθέσεις ενώ συμπλήρωσε ότι στις συνομιλίες που είχε με άλλους ηγέτες τους ζήτησε να αφήσουν την Ελλάδα να συμμαζευτεί εάν επιθυμούν να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Ερντογάν επανέλαβε δε τις παράλογες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου λέγοντας πως η Αθήνα προσπαθεί να «δώσει σήμα από εκεί ,χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους».

«Η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας έχει ήδη φανερωθεί.. Απέναντι σε αυτή τη στάση, βάζουν κάποιους μεσάζοντες. Στις συναντήσεις που είχα σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί πρόβαλαν μια προσέγγιση του τύπου «Εμείς θα κάνουμε διαμεσολάβηση, να τους φέρουμε να συναντηθούν,᾽᾽ δεν θα έχετε συνάντηση; Έστω να είχατε μια συνάντηση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους».

«Και τους είπαμε: "Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για αυτήν τη συνάντηση, αυτή τη στιγμή". Γιατί είναι προφανές πώς αυτή τη στιγμή στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και στα νησιά προσπαθεί να μας δώσει σήμα από εκεί, χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Εφόσον τα έχει κάνει όλα αυτά, λυπάμαι, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου, μία φορά φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Αφήστε τον να συμμαζευτεί. Αν δεν συμμαζευτεί δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ