«Ήθελαν να μας βυθίσουν» - Εσκεμμένη ενέργεια η επίθεση των Τούρκων

Αποκαλυπτικός ο καπετάνιος του Γαύδος «Ήθελαν να μας βυθίσουν»
Ενημερώθηκε: 18/02/18 - 08:58

Αποκαλυπτικός ο καπετάνιος του Γαύδος δηλώνει μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα πως η  τουρκική ακταιώρος ήθελε να βυθίσει το Γαύδος και θα τα κατάφερνε αν το ελληνικό σκάφος δεν κατάφερνε να μετακινηθεί έστω και λίγο την τελευταία στιγμή.

Οι μαρτυρίες των μελών του πληρώματος για τις δραματικές ώρες στα Ίμια και τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας 17/02, από την τουρκική ακταιωρό, αποκαλύπτουν πόσο εκτός ορίων είναι πλέον η τουρκική προκλητικότητα.

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος Χρηστίδης μίλησε στον ΑΝΤ1 για την επιθετική ενέργεια της τουρκικής κορβέτας. «Οι Τούρκοι κυβερνήτες δεν τηρούν τους κανόνες ναυσιπλοΐας. Δίνουν την αίσθηση ότι δεν μας βλέπουν, μας αγνοούν, άρα δεν υπάρχουμε για αυτούς.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: «Πόλεμος» ανακοινώσεων για το Αιγαίο - Συνεχίζεται η κόντρα Αθήνας - Άγκυρας

Οι λεπτομέρειες είναι συγκλονιστικές, αφού στην ελληνική πλευρά εκφράζουν την βεβαιότητα ότι οι τούρκοι είχαν σαν στόχο να βυθίσουν το ελληνικό πλοίο. Από καθαρή τύχη δεν είχαμε θύματα.

«Όταν έφτασαν στα 50-60 μέτρα από εμάς, ήμασταν σίγουροι πια ότι δεν μπλοφάρει. Δεν έκοψε ταχύτητα, δεν άλλαξε κατέυθυνση. Ο καπετάνιος κατάλαβε ότι έπρεπε να αντιδράσει άμεσα,όπως και έκανε. Ανέπτυξε ταχύτητα και το τουρκικό σκάφος μας χτύπησε στην πρύμνη. Αν δεν αντιδρούσαμε θα μας έβρισκε στην μέση και θα μας βούλιαζε.»