Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking που εκμεταλλευόταν γυναίκες από ανατολικές χώρες

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking που εκμεταλλευόταν γυναίκες από ανατολικές χώρες
Ενημερώθηκε: 02/05/17 - 16:30
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

Συνελήφθησαν σε περιοχή της Δυτικής Αττικής και στην Γλυφάδα, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε οικίες και οίκους ανοχής, δύο μέλη της σπείρας. Πρόκειται για έναν 48χρονο Έλληνα και έναν 36χρονο Αλβανό. Επιπλέον, συγκατηγορούμενη για τα ίδια αδικήματα, είναι μία 30χρονη Αλβανίδα, η οποία αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλευση αλλοδαπών γυναικών, τις οποίες εντόπιζαν σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, μέσω οίκων ανοχής που εκμεταλλεύονταν τα μέλη της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος εντόπιζε μέσω διαδικτύου τα θύματα, τα οποία βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και με το πρόσχημα παροχής νόμιμης εργασίας, τις έπειθε να έλθουν στην χώρα μας, ως δήθεν οικιακοί βοηθοί, μπέιμπισιτερ κλπ.

Ακολούθως και μετά την άφιξη τους στην Ελλάδα, τις παραλάμβανε και τις εγκαθιστούσε σε διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη από όπου τις επιτηρούσε. Στη συνέχεια, με την παροχή ψευδών υποσχέσεων πληρωμών, απειλών και βίας, τις μετέφερε, κατά περίπτωση, σε οίκους ανοχής της Αττικής τους οποίους εκμεταλλεύονταν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων.

Από τις κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 47.100 ευρώ, ένα αυτοκίνητο, τρία κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και σημειώσεις σχετικές με την λειτουργία των οίκων ανοχής. Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν δύο γυναίκες, θύματα εμπορίας, από τις οποίες η μία διέφυγε από τον έλεγχο της οργάνωσης σε προγενέστερο χρόνο και στην άλλη παρασχέθηκε προστασία και αρωγή.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.