Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου - Εμπλεκόμενος και 75χρονος!!!

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου - Εμπλεκόμενος και 75χρονος!!!
Ενημερώθηκε: 05/10/21 - 12:32

Τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Για αυτές τις υποθέσεις σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 30χρονου, ο οποίος συνελήφθη, και δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος ακόμη τριών ανδρών ηλικίας 21, 27 και 75 ετών.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τον 30χρονο ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 15χρονης, στην Αθήνα. Η καταγγελία της 15χρονης μαθήτριας, έγινε πριν μερικές μέρες, όταν το κοριτσάκι, προσέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατέθεσε ότι ένας 30χρονος, άνεργος πρώην ιδιωτικός υπάλληλος, τον οποίο είχε γνωρίσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την κατάφερε να του στείλει κάποιες φωτογραφίες. Το υλικό, που ο ανώμαλος χρήστης, απέσπασε από το κοριτσάκι, το παραποίησε και στη συνέχεια, την εκβίαζε, ότι αν δεν του στείλει και άλλες φωτογραφίες, θα το ανεβάσει στα social media. H 15χρονη, φοβούμενη ότι θα κάνει τις απειλές του πράξη, του έστειλε και άλλο υλικό το οποίο στη συνέχεια ο 30χρονος «έβγαλε στη φόρα». Οι αξιωματικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, μετά την καταγγελία της κοπέλας, κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη του διαδικτυακού εκβιαστή και μετά από έφοδο στο σπίτι του στην Αθήνα, να του περάσουν χειροπέδες και να τον στείλουν στον εισαγγελέα.

Όσον αφορά τον 75χρονο συνταξιούχο, κατηγορείται ότι είχε αποκτήσει πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους-εφαρμογές και προχώρησε στη λήψη πλήθους αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Παράλληλα, σχετικά με τους δύο κατηγορούμενους 21 και 27 ετών, που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη, αξιοποιήθηκαν πληροφορίες του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου κατά της Εκμετάλλευσης Παιδιών, σύμφωνα με τις οποίες χρήστες του διαδικτύου, στην Ελλάδα, κατείχαν και διακινούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία εντοπίστηκαν επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη.

Από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες που διενεργήθηκαν στα ψηφιακά πειστήρια, για την πρώτη υπόθεση βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφιών και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθη ημεδαπός εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις άλλες τρεις υποθέσεις ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τριών ημεδαπών και ακολουθήθηκε η τακτική διαδικασία, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Ο συλληφθείς 30χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση. Παράλληλα, οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος των άλλων τριών ανδρών υποβλήθηκαν, με την τακτική διαδικασία, στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.