«Ευρυδίκη»: Η κακοκαιρία «σφυροκοπά» τη χώρα

«Ευρυδίκη»: Η κακοκαιρία «σφυροκοπά» τη χώρα
Ενημερώθηκε: 16/11/17 - 12:04

«Ευρυδίκη»: Η κακοκαιρία «σαρώνει» την χώρα αφήνοντας πίσω της νεκρούς και μεγάλες καταστροφές.

Την Πέμπτη 16/11, από τις πρωινές ώρες, σημειώνονται βροχές και καταιγιδες σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Τα ισχυρά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχιστούν στις περιοχές αυτές, ενώ ισχυρές βροχές αναμένονται και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Στα νησιά του Αιγαίου, στην  Κρήτη και στα Δωδεκάνησα δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.

ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Ο χάρτης παρουσιάζει τη θέση του χαμηλού το βράδυ της Πέμπτης 16/11 και τις βροχές που αναμένονται από το μεσημέρι ως το βράδυ της ίδια ημέρας.

καιρος

Την Παρασκευή 17/11 οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Ταυτόχρονα το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστούν από τον Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, τον Ζήνωνα, αλλά ακόμα είναι αρκετά νωρίς ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ακριβή πορεία που θα ακολουθήσει ο Ζήνων.

Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ