Φωτιά Σάμος: Δεν απειλούνται σπίτια ή ξενοδοχεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτιά Σάμος: Δεν απειλούνται σπίτια ή ξενοδοχεία (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 25/08/19 - 10:48

Φωτιά - Σάμος: Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη νύχτα οι πυροσβέστες και οι εθελοντές του νησιού και το ξημέρωμα η φωτιά ήταν σε εξέλιξη, αλλά χωρίς μεγάλα ενεργά μέτωπα.

Σημαντικός σύμμαχος στην επιχείρηση κατάσβεσης είναι ο καιρός, καθώς οι άνεμοι κόπασαν και από τα μεσάνυχτα και μετά επικρατεί άπνοια.

Γλυκοριζα Πυθαγορείου

Gepostet von Samos24.gr am Samstag, 24. August 2019

 

Πυρκαγιά ξω από το Πυθαγόρειο.Μεσόκαμπος.

Gepostet von Samos24.gr am Samstag, 24. August 2019

Την ολονύχτια αγωνία των κατοίκων του νησιού, αλλά καιτ ων τουριστών περιγράφει στπ protothema.ο δήμαρχος της Σάμου, Χριστόδουλος Σεβαστάκης:

«Η εικόνα της φωτιάς είναι πολύ καλή αυτή τη στιγμή. Οι επίγειες δυνάμεις έκαναν πολύ καλή δουλειά και προσπαθούσαν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο όλη τη νύχτα. Η διαδικασία εκκένωσης σε κάποια ξενοδοχεία που απειλήθηκαν χθες το απόγευμα από τη φωτιά έγινε άμεσα. Στην αρχή είχαμε βάλει τον κόσμο στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής και τους δώσαμε νερά και φαγητό, ενώ πολύ αργά το βράδυ επέστρεψαν και πάλι στα ξενοδοχεία τους. Κάποιοι άλλοι τουρίστες θέλησαν να διανυκτερεύσουν σε άλλα ξενοδοχεία μακριά από το μέτωπο της φωτιάς, για να αισθάνονται πιο ασφαλείς».