Φωτιά στο Olympic Champion: Νταλίκες και εμπορεύματα κάηκαν - 3 τραυματίες, ο ένας κρυμμένος σε νταλίκα

 
Φωτιά στο Olympic Champion: Νταλίκες και εμπορεύματα κάηκαν - 3 τραυματίες, ο ένας κρυμμένος σε νταλίκα

Ενημερώθηκε: 28/09/19 - 18:49

Φωτιά στο Olympic Champion: Και ενώ ολοκληρώνεται το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στο «Olympic Champion» της ΑΝΕΚ φαίνονται και τα αποτελέσματά της. Ευτυχώς πέραν των τριών τραυματισμών δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα. Ο Κούρδος που νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε νταλίκα, ενώ οι πρώτες βοήθειες -λόγω του πυκνού καπνού από τη φωτιά- δόθηκαν σε άλλα 2 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κάποιες νταλίκες έχουν καεί ολοσχερώς ενώ κάποιες άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στα εμπορεύματα που μετέφεραν.

Η νταλίκα – ψυγείο, απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά στο «Olympic Champion» που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Βενετία, με 538 επιβάτες και 74 άτομα πλήρωμα, βρισκόταν κοντά στην πλώρη του πλοίου. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά την αναχώρηση του πλοίου, που επέστρεψε στην Ηγουμενίτσα.

Αν και μόλις η νταλίκα τυλίχθηκε στις φλόγες το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης ενεργοποιήθηκε. Η επιχείρηση της πυροσβεστικής ήταν δύσκολη, ενώ οι πυροσβέστες που μετείχαν σε αυτή χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Μετά την κατάσβεση, κλιμάκιο της πυροσβεστικής επιβιβάστηκε στο πλοίο για να διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς. Παράλληλα ξεκίνησε και η έξοδος των 293 οχημάτων που βρίσκονταν μέσα στο πλοίο.

πλάνα που τραβήχτηκαν από drone πάνω από το πλοίο και δείχνουν την κινητοποίηση των αρχών και τις προσπάθειες κατάσβεσης

Εντυπωσιακά είναι τα , που έγιναν και από θαλάσσης.

Πλοίο

Πλακιωτάκης για την φωτιά στο Olympic Champion

Την ίδια ώρα, λίγο μετά το περιστατικό ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης με ανάρτησή του στο Facebook, εξήρε τις προσπάθειες του πληρώματος και του λιμενικού.

«Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες. Οι συντονισμένες προσπάθειες πληρώματος και Λιμενικού απέδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα», έγραψε στο Facebook ο Γιάννης Πλακιωτάκης, για τη φωτιά στο επιβατηγό/οχηματαγωγό Olympic Champion.

Πλοίο

Τι ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, στο λιμάνι έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, καθώς και ένα πλοιάριο του πυροσβεστικού σώματος, ενώ δεν παρατηρήθηκε ρύπανση.

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο χώρο οχημάτων (γκαράζ) του Ε/Γ – Ο/Γ “OLYMPIC CHAMPION” Ν. Χανίων 29, με 538 επιβάτες, 79 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα, εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα με προορισμό τη Βενετία Ιταλίας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ρυμουλκό σκάφος, καθώς και ένα πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το εν λόγω πλοίο επανακατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Ηγουμενίτσας όπου αφού προσέδεσε, αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής στην αίθουσα αναμονής του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Το πλήρωμα του πλοίου είναι καλά στην υγεία του, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκφόρτωσης των οχημάτων. Δύο (02) εκ των επιβατών (ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στο πλοίο έχει επιβιβαστεί κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος για την περαιτέρω αντιμετώπιση της κατάστασης. Ρύπανση δεν διαπιστώθηκε. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας θα διενεργηθεί προανάκριση», αναφέρει η ανακοίνωση.