Γυμνάσιο στο Ίλιον καταγγέλλει ταξιδιωτικό γραφείο

Γυμνάσιο στο Ίλιον καταγγέλλει ταξιδιωτικό γραφείο
Ενημερώθηκε: 01/04/19 - 11:09

Το πόσο διάτρητο είναι το σύστημα διοργάνωσης των εκπαιδευτικών εκδρομών στη χώρα μας αποδεικνύεται από τη περιπέτεια που βιώνουν οι καθηγητές και μαθητές του 11ου γυμνασίου στο Ίλιον εδώ και 4 μήνες.

Σύμφωνα με καταγγελίες του διευθυντή του 11ου Γυμνασίου κ. Κωνσταντίνου Κουκάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό news943, το ταξιδιωτικό πρακτορείο «travelcon» ακύρωσε με δική του υπαιτιότητα το ταξίδι των μαθητών στη Γερμανία και ενώ είχε ήδη εισπράξει ως προκαταβολή το ποσό των 21.500 ευρώ!

Ο κ. Κουκάκης ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου παιδείας, ανήρτησαν το ενδιαφέρον του γυμνασίου για τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική εκδρομή και περίμεναν τις προσφορές από τα ταξιδιωτικά γραφεία που πληρούν – βάση της πολιτείας – τις προδιαγραφές προκειμένου να διοργανώνουν τέτοιου είδους εκδρομές.

Η χαμηλότερη προσφορά έγινε από το συγκεκριμένο πρακτορείο και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την διοργάνωση της εκπαιδευτικής εκδρομής.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουκάκη και ενώ ήδη είχε δοθεί προκαταβολή στο ταξιδιωτικό πρακτορείο «travelcon», η είδηση πως 32 μαθητές και οι τρεις συνοδοί καθηγητές της Γ’ τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών, που ταξίδεψαν με το ίδιο τουριστικό γραφείο στο Στρασβούργο, «εγκλωβίστηκαν» εκεί, τους ανησύχησε και άρχισαν να ψάχνουν αν όλα είναι καλώς καμωμένα και σωστά οργανωμένα για την δική τους εκδρομή!

Όμως η έρευνα του κ. Κουκάκη και των καθηγητών του καθώς και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, έβγαλε μια δυσάρεστη είδηση:

Όπως αναφέρει στον news943 ο κ. Κουκάκης, με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια του, ουδέποτε υπήρξε κράτηση στο ξενοδοχείο, που υποτίθεται πως θα έμεναν οι μαθητές και οι καθηγητές τους.

Αντίστοιχα, υπήρχε πρόβλημα και με τις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων καθώς το «travelcon» δεν ήταν πρακτορείο ΙΑΤΑ, αλλά συνεργαζόταν με άλλο τουριστικό γραφείο ΙΑΤΑ, το οποίο όμως έχει διακόψει τη συνεργασία του με το συγκεκριμένο πρακτορείο, όπως υποστηρίζει ο διευθυντλης του σχολείου μα βλαση τα στοιχεία που έχει.

Σύμφωνα πάντα με τον διευθυντή του Γυμνασίου, ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου αντιλαμβανόμενος, ότι το σχολείου είχε στα χέρια του στοιχεία που έδειχναν πως κάτι δεν πήγαινε καλά στην υπόθεση,  ακύρωσε την εκδρομή και έδωσε τη διαβεβαίωση πως μέχρι τις 28 Μαρτίου θα έχουν επιστραφεί η προκαταβολή που είχε λάβει (21.500 ευρώ) στο σχολείο.

Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι τώρα με αποτέλεσμα ο κ. Κουκάκης να προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες εναντίον του συγκεκριμένου γραφείου. Δείτε την έγγραφη καταγγελία που έκανε ο κ. Κουκάκης στο υπ. Παιδείας:

 

Καταγγελία γυμνασίου στο Ίλιο κατά ταξιδιωτικού γραφείου

 

Στην πορεία και όπως ο ίδιος ο κ. Κουκάκης αποκάλυψε στον news943, την ίδια περιπέτεια ζουν πάνω από δεκαπέντε σχολεία, με το υπουργείο παιδείας να μην έχει ακόμα επιληφθεί επί του θέματος.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους Ράνια Καρατζαφέρη, Βαγγέλη Μπαρλά και Σπύρο Παπαδάκη, ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου δεν θέλησε να βγει στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού διότι όλα αυτά όπως τους τόνισε σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, «είναι μια σκευωρία εναντίον μου και εναντίον της εταιρίας μου» και πως «δεν επιτρέπω σε κανένα να αμαυρώνει το όνομα μου». Ο ίδιος επανέλαβε την διαβεβαίωσή του πως θα επιστραφούν όλα τα χρήματα και δικαιολόγησε την καθυστέρηση στο γεγονός πως με τα χρήματα αυτά πλήρωσε για τις κρατήσεις και χρειάζεται χρόνος για τα ακυρωτικά και να πιστωθούν στους λογαριασμούς του από το εξωτερικό.

Όσον αφορά στον αριθμό των σχολείων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ισχυρίστηκε πως δεν είναι πάνω από 7 ή 8 και πως το συνολικό ποσό που είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει δεν ξεπερνά τα 50.000 ευρώ.

Ωστόσο πληροφορίες του news943 αναφέρουν πως τα σχολεία είναι μεταξύ 15 και 20 και το ποσό που έχει διακινηθεί και μέχρι στιγμής… αγνοείται  είναι πάνω από 200.000 ευρώ.