Χ. Γώγος: Πανηγύρια, όπως αυτό στην Αλίαρτο, θα πρέπει να απαγορευτούν - Τι είπε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας

ΠΝΗΓΥΡΙΑ
Ενημερώθηκε: 06/07/20 - 18:46

Την έντονη ανησυχία των ειδικών για τον έντονο συνωστισμό που παρατηρήθηκε στην Αλίαρτο, σε γλέντι του αθλητικού ομίλου Υψηλάντη, το Σάββατο το βράδυ, παρουσία βουλευτών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πρόβλημα υπάρχει. Υπάρχει κυκλοφορία του ιού έστω και χαμηλή. Αυτό που συνέβη στην Αλίατρο είναι απαράδεκτο. Οι εικόνες αυτές είναι πολύ ανησυχητικές. Έχουμε δώσει οδηγίες που όμως δεν τηρούνται. Οι καταστάσεις έντονου συγχρωτισμού ευνοούν τη δημιουργία εστιών υπερμετάδοσης του ιού«, τόνισε ο κ. Γώγος, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν, τόσο στην Αλίαρτο όσο και στο Τελωνείο Προμαχώνα.

 

Ερωτηθείς για τον εάν η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να εισηγηθεί την απαγόρευση των πανηγυριών, ο κ. Γώγος είπε «το θέμα έχει απασχολήσει την Επιτροπή, ενώ δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.»Πανηγύρια, όπως αυτό στην Αλίαρτο, θα πρέπει να απαγορευτούν. Δεν είναι δύσκολο, έστω και εάν οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές να γίνει μετάδοση του ιού.

Πρόσθεσε δε, ότι » ενώ η Επιτροπή έδωσε κατευθύνσεις για την πραγματοποίηση των πανηγυριών και των κοινωνικών εκδηλώσεων με την τήρηση κανόνων και χωρίς να ευνοούνται φαινόμενα συνωστισμού, αυτό στην πράξη δεν συμβαίνει».

Ανδρέας Κουτσούμπας, βουλευτής της ΝΔ για πανηγύρια:

 «Οι κανόνες είναι μοιραίο να μην μπορούν να τηρηθούν στα πανηγύρια» τόνισε στην ΕΡΤ1, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας, ο οποίος παραβρέθηκε στο πανηγύρι στην Αλίαρτο. Πρόσθεσε δε, ότι από την ΕΟΔΥ επιβλήθηκε πρόστιμο στους διοργανωτές.