Χατζηχριστοδούλου: Πιθανή μετακίνηση το Πάσχα με τεστ

Χατζηχριστοδούλου: Πιθανή μετακίνηση το Πάσχα με τεστ
Ενημερώθηκε: 03/04/21 - 23:51

Πως θα είναι το φετινό Πάσχα και τι θα γίνει με τις μετακινήσεις εκείνες τις μέρες είναι κάποια από τα ερωτήματα που μας απασχολούν όλους μας.

Ωστόσο, σήμερα ο καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουμε αποκλιμάκωση των μέτρων και μετακινήσεις το Πάσχα με τεστ.

Επίσης αποκάλυψε πως για τις ακτοπλοικές μετακινήσεις η επιτροπή θέλει να θέσει το self τεστ πριν το ταξίδι με το πλοίο.

Αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σήμερα τόνισε πως αυτό που έχει σημασία να ειπωθεί είναι πως ο ιός μεταδίδεται λιγότερο στους εξωτερικούς χώρους αλλά εξακολουθεί να μεταδίδεται επομένως και πως πρέπει να εξακολουθούμε να τηρούμε τις αποστάσεις και την μάσκα.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της την κούραση του κόσμου και πήρε αυτά τα μέτρα, «Τα μέτρα δεν τηρούνταν έτσι και αλλιώς. Δεν υπήρχε και μεγάλη επιτήρηση για τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Γι αυτό τον λόγο πήρε αυτή την απόφαση η κυβέρνηση. Θεωρώ ότι είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης χρειάζεται και αυτό. Πρέπει όμως να μην το παρακάνουμε γενικώς και να καταλάβουμε ότι μεταδίδεται εξίσου καλά και σε εξωτερικούς χώρους».

Σχετικά με το τι άλλαξε και αποφασίστηκε το μπλόκο στο λιανεμπόριο στην Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη δήλωσε πως είναι δυναμική η εξέλιξη του φαινομένου και το παρακολουθούν στενά ενώ δεν λήφθηκε με ελαφρά καρδία η απόφαση αλλά έγινε μελέτη των νέων δεδομένων των νοσηλειών που ανησύχησαν την επιτροπή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ