Χίος: Έρευνα για βιασμό ανηλίκου στο Κέντρο Κράτησης του Χαλκειούς

 
Χίος: Έρευνα για βιασμό ανηλίκου στο Κέντρο Κράτησης του Χαλκειούς

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 19/04/16 - 12:10

Οι αστυνομικές αρχές της Χίου ερευνούν υπόθεση βιασμού ανηλίκου στο κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός. Ένας 29χρονος Αφγανός, φερόμενος ως δράστης, συνελήφθη και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα για την περίπτωση βιασμού 13χρονου ανήλικου Αφγανού από 29χρονο ομοεθνή του στο κέντρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου όπου έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΑΔΠ στο «Politischios.gr» ο συλληφθείς δεν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές όσο χρονικό διάστημα βρίσκεται στη Χίο, ενώ επί του παρόντος κρατείται φρουρούμενος στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από καταγγελία των γονέων του ανήλικου παιδιού ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου προς το παρόν κρατάει χαμηλούς τόνους κάνοντας λόγο για μεμονωμένο περιστατικό. Ο 13χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Χίου, όπου παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο.

«Είναι ένα περιστατικό που αντιμετωπίσαμε άμεσα και πράξαμε όσα ορίζει ο νόμος. Αυτή τη στιγμή προέχει να προχωρήσει η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου προκειμένου το κέντρο να αποσυμφορηθεί και η κατάσταση να ομαλοποιηθεί», ανέφερε αστυνομικό στέλεχος στο «Politischios.gr».

Σήμερα στη Χίο βρίσκονται 2.017 άτομα.

Με πληροφορίες από Politischios.gr και ΑΠΕ