Η απάντηση για το μεγάλο μέγεθος των μασκών στους μαθητές

Η απάντηση για το μεγάλο μέγεθος των μασκών στους μαθητές
Ενημερώθηκε: 14/09/20 - 21:11

Σάλος προκλήθηκε με το μεγάλο μέγεθος των μασκών που δόθηκαν στους μαθητές, την πρώτη μέρα του ανοίγματος των σχολείων. Πολλοί γονείς διαμαρτυρήθηκαν και αντέδρασαν.

Κατόπιν τούτου, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση και ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε ενέργειες, προκειμένου οι επόμενες μάσκες που θα δοθούν να είναι στο σωστό μέγεθος. Στην ανακοίνωση, διευκρινίζεται ότι έγινε λάθος στον υπολογισμό των διαστάσεων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

"Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος."

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ