Η Γεωργία Μπίκα καταδικάστηκε για τροχαίο ενώ οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

 
μπικα γεωργια

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 21/10/25 - 22:03

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στην 27χρονη Γεωργία Μπίκα, για τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές που προκάλεσε τον περασμένο Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για επικίνδυνη οδήγηση και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς οδηγούσε υπό την επίδραση αλκοόλ. Το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, καθώς και την προσπάθειά της να περιορίσει τις συνέπειες του τροχαίου.

Η 27χρονη, η οποία σήμερα εργάζεται ως σερβιτόρα, δεν παρέστη στο ακροατήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Σύμφωνα με την υπεράσπισή της, παρέμεινε στο σημείο του τροχαίου, συνεργάστηκε με τις αρχές και υπεβλήθη άμεσα σε αλκοτέστ. Επίσης, επιχείρησε να συμβιβαστεί με την οδηγό του σταθμευμένου οχήματος στο οποίο προσέκρουσε, η οποία όμως δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει, όπως αναφέρει το «TLIFE».

Το περιστατικό σημειώθηκε τις νυχτερινές ώρες της 23ης Μαρτίου στην οδό Δελφών, όταν η 27χρονη συγκρούστηκε πρώτα με μοτοσυκλέτα και στη συνέχεια προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και προχώρησαν στη σύλληψή της.

Η δίκη, που εκδικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου, είχε αρχικά αναβληθεί κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης, προκειμένου να υπάρξει βεβαίωση για τις υλικές ζημιές και να ελεγχθεί η αξιοπιστία του αλκοολόμετρου, καθώς υπήρχε σημαντική απόκλιση μεταξύ των δύο μετρήσεων.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη μέτρηση καταγράφηκε επίπεδο αλκοόλ 1,16 mg/lt εκπνεόμενου αέρα, ενώ στη δεύτερη 0,70 mg/lt.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ