Η κακοκαιρία έπληξε με μανία τη Δυτική Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

 
Η κακοκαιρία έπληξε με μανία τη Δυτική Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 08/11/19 - 03:04

Κακοκαιρία - Δυτική Ελλάδα: Ισχυρές καταιγίδες με έντονες βροχοπτώσεις χτύπησαν με μανία τη νύχτα τη Δυτική Ελλάδα. Συγκεκριμένα η κακοκαιρία έπληξε τα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο και την δυτική Πελοπόννησο από το βράδυ της Πέμπτης προς τα ξημερώματα σήμερα Παρασκευή.

Στη Ζάκυνθο τη νύχτα έβρεχε αδιάκοπα, ταυτόχρονα με χαλαζόπτωση, οι αστραπές έπεφταν ασταμάτητα, ενώ οι ριπές ανέμου είναι τόσο ισχυρές, που τρόμαξαν τους κατοίκους.

Ένας κάτοικος μάλιστα στη Ζάκυνθο τράβηξε πλάνα της κακοκαιρίας:

Στην Ηλεία

Και στην Πελοπόννησο, η κακοκαιρία χτύπησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Κεραυνοί, αστραπές, αδιάκοπο μπουμπουνητό, δυνατή βροχή και θυελλώδεις άνεμοι είναι κι εκεί το σκηνικό του καιρού στη διάρκεια της νύχτας.

Ανεμοστρόβιλος ξήλωσε στέγη σπιτιού στα Ιωάννινα

Στην Ηπειρο τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα. Στα Ιωάννινα στην διάρκεια της νύχτας ξέσπασε χαλαζόπτωση, ενώ αρκετές περιοχές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι καθώς υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Οπως αναφέρει το epiruspost, ανεμοστρόβιλος στην περιοχή Καρδαμίτσια προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, με δέντρα να υπάρχουν πεσμένα στους δρόμους και μία στέγη ενός σπιτιού να έχει ξηλωθεί! Υπήρξαν και μικρές κατολισθήσεις επί της οδού Φ. Γιώτη, με συνεργεία να προσπαθούν να καθαρίσουν το σημείο.

Στη πόλη των Ιωαννίνων, η βροχή ήταν πολύ έντονη επίσης και προκάλεσε αρκετές πλημμύρες στους δρόμους και πτώσεις δέντρων, με την πυροσβεστική να δέχεται πολλές κλήσεις από πολίτες για αντλήσεις υδάτων. Σε ορισμένα σημεία της πόλης, υπήρξε και διακοπή ρεύματος, εξαιτίας μετασχηματιστή που κάηκε.

Έπεσαν κολώνες της ΔΕΗ στα Σύβοτα

Στα Σύβοτα από την ισχυρή καταιγίδα μία κολόνα της ΔΕΗ έπεσε στην στέγη ενός σπιτιού. Σύμφωνα με πληροφορίες και δεύτερη κολώνα στο δίκτυο των Συβότων έχει υποστεί ζημιά από την κακοκαιρία.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΥΒΟΤΑ

Πλημμύρες στη Πρέβεζα

Στην Πρέβεζα την ίδια ώρα, η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει πλημμύρες, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στο χωριό Τύργια, όπου οι δρόμοι γέμισαν νερά μέσα σε λίγα λεπτά. Σοβαρά είναι τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση της ΔΕΗ στο Νομό, καθώς πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα για σχεδόν δύο ώρες. Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση υπάρχει στα χωριά Παραμυθιά και Σούλι, ενώ για τέσσερις ώρες είχε μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση το Επισκοπικό Ιωαννίνων.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΡΕΒΕΖΑ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΡΕΒΕΖΑ