Η Νάξος γίνεται «Έξυπνο νησί»

 
Η Νάξος γίνεται «Έξυπνο νησί»

Ενημερώθηκε: 05/10/22 - 20:36

Πιονιέρισσα των «έξυπνων νησιών» γίνεται η Νάξος με όχημα το Smart Island, ένα πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού, το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Amazon Web Services και περισσότερων από 20 ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών, και παρουσιάστηκε χθες στο νησί.

Είναι δε το πρώτο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών τέτοιου εύρους, ενώ η πιλοτική του εφαρμογή στο νησί του Αιγαίου θα αποτελέσει και το διαβατήριο για την εξαγωγή του όχι μόνο σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου.
Αυτό ακριβώς το περιβάλλον περιέγραψαν οι ομιλητές στην ειδική εκδήλωση, κατά την οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα και φιλοξενήθηκε σε ξενοδοχειακή μονάδα του νησιού, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022.


Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Νάξου, Δημήτρης Λιανός. Ανάμεσα στους ομιλητές ο γενικός διευθυντής της Amazon Web Services στην Ευρώπη Cameron Brooks, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ