Ηχηρή παραίτηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με φόντο την Τουρκία

Παραίτηση, μετά από διαφωνία με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη για τις επαφές και τις εποικοδομητικές συζητήσεις με την Τουρκία
Ενημερώθηκε: 03/06/19 - 18:09

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιστράτηγος Νίκος Ζαχαριάδης, ο αρμόδιος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, εξαιτίας διαφωνίας του με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο κ. Ζαχαριάδης ήταν της άποψης ότι ο επόμενος γύρος των συζητήσεων με την Τουρκία θα έπρεπε να αναβληθεί έως τις βουλευτικές εκλογές. Ο αντιστράτηγος εκτίμησε ότι ήταν λάθος να συνεχιστούν οι επαφές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με την Αγκυρα προεκλογικά, αλλά αντίθετα- όπως εξήγησε στην ιστοσελίδα lawandorder, θα έπρεπε να ενημερωθεί η επόμενη κυβέρνηση και να αποφασίσει αν θα συνεχιστούν οι επαφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Ομως ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε αντίθετη άποψη και επέμεινε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την Τουρκία, για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Για αυτόν τον λόγο ο κ. Ζαχαριάδης υπέβαλε την παραίτησή του. «Οταν διαφωνείς με τον προϊστάμενό σου σε ένα κρίσιμο θέμα, μόνο μία λύση υπάρχει. Η παραίτηση του υφισταμένου. Αυτό ακριβώς και έκανα», δήλωσε στο lawandorder.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης αποστρατεύθηκε τον Αύγουστο του 2018, με τον βαθμό του αντιστράτηγου και φέρει τον τίτλο του επίτιμου Στρατιωτικού Αντιπροσώπου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Τον Νοέμβριο του 2018 είχε αναλάβει καθήκοντα γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.