Ημαθία: Τρένο πέρασε με ανεβασμένες μπάρες στην Αλεξάνδρεια – Τι απαντά ο ΟΣΕ

 
treno

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 21/02/24 - 23:16

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται βίντεο που δείχνει ένα περιστατικό με τρένο να διέρχεται με ανεβασμένες μπάρες από φυλασσόμενη διάβαση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, το απόγευμα της Δευτέρας (19/2)

Το βίντεο κατέγραψαν με το κινητό του τηλέφωνο οδηγός που κατέβηκε από το αυτοκίνητο του για να εμποδίσει οδηγό νταλίκας να διασχίσει τις γραμμές τη στιγμή που περνούσε το τρένο. «Οι μπάρες ανοιχτές και το τρένο κάνει διέλευση. Ο θάνατός μας, η ζωή τους», ακούγεται να λέει ένας άνδρας που βρίσκεται στο σημείο.

Πηγές του ΟΣΕ αναφέρουν στο MEGA ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός. «Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστέρηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά, χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος».

Οι μηχανοδηγοί από τη πλευρά τους απαντούν πως δεν ενεργοποιήθηκαν τα εφεδρικά συστήματα για να κατέβουν οι μπάρες. «H εφεδρική νάρκη που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις δίπλα ακριβώς στη διάβαση για κάποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε και αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ότι έγινε ότι προβλέπει ο κανονισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή το τρένο θα πρέπει να περάσει με βήμα πεζού και με συνεχή σφυρίγματα, ελέγχει τον δρόμο κι αν αυτός είναι ελεύθερος σιγά σιγά διέρχεται».

Κάτοικοι καταγγέλλουν πως αυτό το νέο άκρως επικίνδυνο περιστατικό συνέβη σε διάβαση απ’ όπου διέρχονται πολλοί οδηγοί και μαθητές. Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Πηγή: enikos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ