Η...ξαφνική αποστράτευση του Στρατηγού της Πυροσβεστικής που "κάρφωσε" την Κυβέρνηση για το Μάτι

Αποστράτευσαν τον πυροσβέστη που είχε καταθέσει ότι γνώριζαν στην Κυβέρνηση για τους νεκρούς στο Μάτι
Ενημερώθηκε: 01/02/19 - 14:51

Μόνο ως ύποπτη και με πολλές σκέψεις μπορεί να θεωρηθεί η αποστράτευση δύο στρατηγών της Πυροσβεστικής και τουλάχιστον πέντε ακόμη ανώτερων αξιωματικών κατά τις κρίσεις.

Ο στρατηγός Ράμφος που αποστρατεύτηκε φέρεται να διαβίβασε στις 8 το βράδυ της μοιραίας βραδιάς στο Μάτι: “Προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο” ενώ στις 11 το βράδυ δηλαδή ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, ο ίδιος είχε διαβιβάσει πως “στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς. Όλα τα άτομα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων, μεταξύ τους και παιδιά”. Λίγο αργότερα συμπλήρωσε πως “αναφέρω ότι τελείωσε το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς....”.

Ο κ. Ράμφος είναι φορτισμένος συναισθηματικά καθώς φεύγει από το Σώμα αναίτια και ας μην μίλησε σε κανέναν... 

Επίσης αποστρατεύτηκε και ο υπαρχηγός επιχειρήσεων του Π.Σ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας ο οποίος την ημέρα που ξέσπασε η φωτιά στο Μάτι γύρισε για να συνδράμει επιχειρησιακά. Όσοι συνομίλησαν μαζί του λένε ότι είναι πικραμένος και απογοητευμένος.

Αξίζει να επισημανθεί πως οι κρίσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημα καθώς δεν έχει υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα...

Ωστόσο σίγουρα, όπως είπαμε προκαλεί συνειρμούς, ενώ ενδέχεται κάποιοι να καταφύγουν στο Συμβούλιο Κρίσεων.