Κ. Τσιάρας: Ζήτησα από τον κ. Καρακούκη να εξετάσει αν έγιναν όλα σωστά στην περίπτωση Ιριδας και Μαλένας

 
roula malena irida

Ενημερώθηκε: 24/04/22 - 09:50

Στα δημοσιεύματα που φέρουν το υπουργείο Δικαιοσύνης να έχει ζητήσει πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές της Ίριδας και της Μαλένας αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας διευκερινίζοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να ζητά πειθαρχική διαδικασία, όταν ακόμα δεν υπάρχει απόδειξη για κάτι το οποίο δεν έγινε σωστά».

Όπως εξήγησε ο κ. τσιάρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο προϊστάμενος των ιατροδικαστών, Νίκος Καρακούκης, μόνος του ξεκίνησε μια διαδικασία ελέγχου για το αν και κατά πόσο έγιναν όλα όσα έπρεπε από την πλευρά της ιατροδικαστικής υπηρεσίας ώστε να μη δημιουργούνται αμφιβολίες στην κοινή γνώμη

«Εγώ εκ του ρόλου μου το μόνο που του ζήτησα είναι να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για το αν έγιναν όλα σωστά», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι χθες «υπήρχε μια ειδησεογραφία που δεν ήταν ακριβής».

Ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το συγκεκριμένο γεγονός και υπήρχαν εξελίξεις με τη σύλληψη της μητέρας των παιδιών, έστειλε μια επιστολή προς τον κ. Καρακούκη που του ζητούσε να διερευνήσει όλα τα δεδομένα «ούτως ώστε να ξέρουμε αν όντως η ιατροδικαστική υπηρεσία που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης έκανε τα δέοντα». «Δεν έκανα τίποτα απολύτως παραπάνω από αυτό», κατέληξε.