Καιρός: Κρύο και παγετός την Τετάρτη (26/12):Πού θα ενταθούν οι χιονοπτώσεις

Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη νύχτα προς Τετάρτη (26/12)  στην Εύβοια και την Αττική, όπου και αναμένεται να ενταθούν οι χιονοπτώσεις-Αναλυτική πρόβλεψη
Ενημερώθηκε: 25/12/18 - 20:13

Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στην Εύβοια και την Αττική,με περισσότερα χιόνια, με αποτέλεσμα την Τετάρτη(26/12) οι περισσότερες περιοχές της χώρας να έχουν ντυθεί στα "λευκά", έστω και λίγο.

Ήδη οι  χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα τείνουν να σταματήσουν,δίνοντας την θέση τους στον παγετό, αλλά θα ενταθούν στην Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο.

Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά

Ο καιρός μετά από αυτό το ψυχρό σύστημα, θα σημειώσει βελτίωση, η θερμοκρασία θα ανέβει το Σαββατοκύριακο (αναλογικά με την εποχή), ωστόσο από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μετά, περιμένουμε μια νέα μεταβολή, σχεδόν αντίστοιχη με αυτή που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη.Ωστόσο θα επανέλθουμε, με βάση πάντα τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ σε ισχύ

 

2. Την Τετάρτη (26-12-2018)

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής και νοτιάς χωράς, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μετρά) της Ευβοίας, της ανατολικής Στέρεας και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Β. Από τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης ενώ στις άλλες περιοχές θα σταματήσουν.

Γ. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο νότιο Αιγαίο.

Δ. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στην κεντρική και τη βορειά Ελλάδα.

3. Στην Αττική ειδικότερα προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά από το απόγευμα της Τρίτης (25-12-2018) που κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως την Τετάρτη θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μετρά). Τα φαινόμενα από το βραδύ της Τετάρτης θα σταματήσουν.

4. Την Πέμπτη (27-12-18)

Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά.

Η πρόγνωση του καιρού για Τετάρτη (26/12) και Πέμπτη (27/12)

Την Τετάρτη (26/12) ο καιρός θα είναι συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και, κυρίως µετά τα µεσάνυχτα, πιθανόν µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναµένεται να χιονίσει. Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα παράλια ταραγµένη.

Την Πέµπτη (27/12) ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στα ορεινά αναµένεται να χιονίσει. Σταδιακά µέχρι το απόγευµα όµως, ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο