Καιρός: Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές για σήμερα Πέμπτη 19/3

Καιρός: Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές για σήμερα Πέμπτη 19/3
Ενημερώθηκε: 19/03/20 - 02:24

Καιρός (19/3): Πρόσκαιρες σποραδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, κυρίως στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση από το απόγευμα.

Αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους οι οποίες στην από το πρωί στην Κρήτη θα είναι περισσότερες. Πρόσκαιρες, σποραδικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και κυρίως στην Κρήτη. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 12, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 15, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16, στην Κρήτη και στη Ρόδο από 8 έως 15 και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 5 έως 12.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά στα νότια έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις έως το μεσημέρι ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

Σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο

Σταδιακή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά το διάστημα από την Πέμπτη 19/03 έως το Σάββατο 21/03. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1500 μέτρων πάνω από την Αττική (πράσινη καμπύλη), σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του παγκόσμιου προγνωστικού μοντέλου Global Forecast System (GFS) που επεξεργαστήκαμε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, καθώς και η μέση κλιματική τιμή της (μαύρη γραμμή).

Όπως φαίνεται, την περίοδο θερμοκρασιών κάτω από την κλιματική τιμή θα ακολουθήσει περίοδος θερμοκρασιών υψηλότερων αυτής. Η σταδιακή αυτή άνοδος θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη 19/03 οπότε η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17-18 βαθμούς και θα κορυφωθεί το Σάββατο 21/03, οπότε θα φτάσει τους 21-22 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ

 

ΠΗΓΗ: meteo.gr