Κακοκαιρία Ευριδίκη: Το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει την χώρα και αφήνει πίσω του καταστροφές (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κακοκαιρία Ευριδίκη: Το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει την χώρα και αφήνει νεκρούς (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 13/11/17 - 13:18

 

Κακοκαιρία Ευριδίκη: Σαρώνει όλη την χώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας που πήρε την σκυτάλη από τον «Δαίδαλο» για να μας βάλει για τα καλά στον χειμώνα. Η  «Ευρυδίκη», όπως ονομάστηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, θα επηρεάσει τη χώρα μας τις επόμενες πέντε ημέρες μέχρι και την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου. Ήδη στην Αττική, τα έντονα φαινόμενα έκαναν την εμφάνισή τους, καθώς από το πρωί της Δευτέρας ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Λεκανοπέδιο.

Η Ηγουμενίτσα ήταν από τις περιοχές που έπληξε το κύμα κακοκαιρίας Ευριδίκη, με την περιοχή να πνίγεται στα λασπόνερα, με μεγάλες ποσότητες νερού και λάσπης να καταλήγουν στην παραλιακή σε εικόνες που θύμισαν Δεκέμβρη του 2014. Από τα ορμητικά νερά δεν γλύτωσε και ένα Ι.Χ. το οποίο παρασύρθηκε.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΥΡΙΔΙΚΗ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΥΡΙΔΙΚΗ

Δεκάδες καταστήματα πλημμύρισαν ενώ πολλά ήταν τα οχήματα που ακινητοποιήθηκαν στον νέο παραλιακό δρόμο. Αιτία η υπερχείλιση του ρέματος Γραικοχωρίου. Η κυκλοφορία διεκόπη από το σημείο του Ερυθρού Σταυρού μέχρι και το νέο τερματικό σταθμό του λιμανιού. Με το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι της περιοχής μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της για μια ακόμη φορά η κακοκαιρία.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΥΡΙΔΙΚΗ

Στην Κέρκυρα το πέρασμα του νέου κύματος κακοκαιρίας άφησε πίσω του και έναν νεκρό, καθώς ο 57χρονος Κερκυραίος οδηγός παρασύρθηκε από χείμαρρο ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του. Η επόμενη μέρα μετά την σφοδρή κακοκαιρία βρήκε τους κατοίκους της Λευκίμμης να μετρούν τις πληγές τους και κυρίως τους συγγενείς του 57χρονου Κερκυραίου να μην μπορούν να πιστέψουν ότι ο άνθρωπος τους έφυγε τόσο ξαφνικά και άδικα από την ζωή. 

Άσχημη είναι η κατάσταση και στο Ναύπλιο από το πέρασμα του κύματος κακοκαιρίας Ευριδίκη, με τις καταρρακτώδεις βροχές να έχουν φέρει την καταστροφή. Οι καταιγίδες φούσκωσαν τα ρέματα που σκέπασαν δρόμους ενώ σπίτια έχουν πλημμυρίσει και περιουσίες κινδυνεύουν να χαθούν μέσα στα λασπόνερα.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΥΡΙΔΙΚΗ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΥΡΙΔΙΚΗ

Στο Αργολικό που βρίσκεται λίγο έξω από το Ναύπλιο όπου το ρέμα που περνάει στην περιοχή έχει φουσκώσει με αποτέλεσμα τα νερά να έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος του οδοστρώματος, ενώ πορτοκαλεώνες και αυλές σπιτιών έχουν καλυφθεί από λασπόνερα. Επίσης στην περιοχή πίσω από το στρατόπεδο Ναυπλίου προς Νέα Τίρυνθα στην περιοχή Κατεβασιά έχει φουσκώσει και εκεί το ρέμα της περιοχής δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στην διέλευση των οχημάτων.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΥΡΙΔΙΚΗ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΥΡΙΔΙΚΗ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΥΡΙΔΙΚΗ

Ο Δήμος Ναυπλιέων και η υπηρεσία πολιτική προστασίας με τον Αντιδήμαρχο Σταύρο Γαβρήλο από νωρίς το πρωί με μηχανήματα και προσωπικό επιλαμβάνονται των συμβάντων, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει αρκετούς δρόμους οι οποίοι περνούν μέσα από ρέματα.