Κακοκαιρία: Ισχυροί άνεμοι στα λιμάνια-Δείτε πού υπάρχουν προβλήματα

Μεγάλα προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τους ισχυρούς ανέμους-Δείτε ποια δρομολόγια δεν εκτελούνται
Ενημερώθηκε: 01/12/17 - 16:39

Ο καιρός έγινε ξανά πολύ άγριος και έφερε μαζί του βροχές, καταιγίδες, σκόνη, άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά αυτή τη φορά και πολύ ισχυρούς  νοτιάδες.

Σαν αποτέλεσμα των ισχυρών ανέμων είναι να υπάρχουν ήδη έντονα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε πολλές θαλάσσιες περιοχές,καθώς κατά τόπους φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων, οι οποίες μεταβάλλονται από ώρα σε ώρα.

Έτσι, από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο και Θήρα.

Επίσης, για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ για τα πλοία κλειστού τύπου τα δρομολόγια γίνονται κατά περίπτωση και έπειτα από έγκριση του πλοιάρχου.
 
Κλειστά είναι τα πορθμεία Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα και Ρίο-Αντίρριο.
 
Στη βόρεια Ελλάδα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Πρίνου- Καβάλα και Κεραμωτή- Θάσο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πριν από την αναχώρησή τους καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν τροποποιήσεις και αλλαγές δρομολογίων που έχουν προκύψει λόγων των καιρικών συνθηκών