Κακοκαιρία «Σοφία»: Χιόνια σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Κακοκαιρία «Σοφία»: Χιόνια σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο
Κακοκαιρία «Σοφία»: Χιόνια σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο
Κακοκαιρία «Σοφία»: Χιόνια σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο
Ενημερώθηκε: 04/01/19 - 14:02

Κακοκαιρία «Σοφία»:  Και τα νησιά του Ιονίου σαρώνει η κακοκαιρία. Χιόνια έπεσαν και σε νησιά του Ιονίου και συγκεκριμένα σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Στην Κέρκυρα

Τα λευκά «φόρεσε» από το βράδυ της Πέμπτης το βουνό Παντοκράτορας, καθώς σημειώνονται χιονοπτώσεις στην ορεινή Πετάλεια, αλλά και σε άλλα σημεία, κυρίως της βορειοδυτικής πλευράς του νησιού.

Με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από το μηδέν, χιονόπτωση σημειώθηκε στην Κληματιά σε υψόμετρο μόνο 220 μέτρων από τη θάλασσα, στον Άγιο Αθανάσιο στη βορειοδυτική Κέρκυρα, στον Άγιο Μαρτίνο στη βόρεια Κέρκυρα, στους Καρουσάδες στη βορειοδυτική Κέρκυρα, αλλά και στην Κάτω Γαρούνα, που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της νήσου, σε υψόμετρο 200 μέτρα. Χιονισμένος είναι και ο Βίστωνας, ένα μικρό γραφικό χωριό κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 360 μέτρων από τη θάλασσα.

Στο μεταξύ σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε το πρωί της Παρασκευής την πόλη της Κέρκυρας, με το χαλάζι, σε μέγεθος ρεβιθιού, να έχει σκεπάσει στις στέγες των σπιτιών, τα πεζοδρόμια αλλά και τους δρόμους.

  Στην Κεφαλονιά

Πυκνό χιόνι άρχισε να πέφτει από αργά το βράδυ της Πέμπτης σε ορεινές περιοχές της Κεφαλονιάς. 

Στις διαδρομές Αργοστόλι - Σάμη, Αργοστόλι - Πόρος, Σάμη - Τζανάτα, Ομαλά προς Φαγιά και Κουλούμι βρίσκονται μηχανήματα για να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο καθώς έχει χιονίσει στις παραπάνω περιοχές, ενώ  μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Τέλος, από την Τετάρτη έπεσε πυκνό χιόνι, στο όρος Αίνος, που είναι το πιο ψηλό της Κεφαλονιάς. 

Στη Ζάκυνθο

Χιόνια στις αυλές τους βρήκαν το πρωί της Παρασκευής οι κάτοικοι του χωριού των Βολιμών, στη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου προειδοποιεί τους κατοίκους του νησιού ότι, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα.