Καλλιθέα: 75χρονη πήδηξε από τον 1ο όροφο για να σωθεί από τη φωτιά – Δύο ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο, συγκλονίζει ο γιος τους

 
φωτια καλλιθεα

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 28/06/26 - 19:52

Στιγμές απόλυτου τρόμου και αγωνίας εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην Καλλιθέα, όταν ξέσπασε σοβαρή πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία στη συμβολή των οδών Αριστείδου και Αγίων Πάντων.

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε γύρω στις 16:15, οδήγησε στον τραυματισμό δύο ηλικιωμένων, ενώ προκάλεσε την κινητοποίηση δεκάδων πυροσβεστών και τη συγκινητική αντίδραση των περαστικών.

Η δραματική διάσωση της 75χρονης

Το πιο συγκλονιστικό στιγμιότυπο της πυρκαγιάς αφορά μια 75χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται να είναι και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Εγκλωβισμένη από τις φλόγες και τους πυκνούς καπνούς, πήρε τη δραματική απόφαση να πηδήξει από τον πρώτο όροφο του κτηρίου προκειμένου να σωθεί.

Για καλή της τύχη, πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να βοηθήσουν, κατάφεραν να την πιάσουν στον αέρα. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Στο νοσοκομείο διακομίστηκε και ένας 80χρονος άνδρας, ο οποίος φέρει τραύμα στο πόδι.

Κατέρρευσε ο γιος της οικογένειας

Εικόνες απόγνωσης αποτυπώθηκαν στο πρόσωπο του γιου των ιδιοκτητών, ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες. Μη γνωρίζοντας τι είχαν απογίνει οι δικοί του άνθρωποι, ρωτούσε σε κατάσταση σοκ αστυνομικούς και πυροσβέστες για την τύχη τους.

Καλλιθέα: Απόγνωση από τη φωτιά σε διαμέρισμα - Κατέρρευσε ο γιος, η μητέρα πήδηξε από το μπαλκόνι

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μόλις έμαθε ότι οι γονείς του ήταν ζωντανοί και ασφαλείς, ξέσπασε σε λυγμούς και κατέρρευσε στην αγκαλιά των γειτόνων του.

Εκτός από τους δύο ηλικιωμένους, ελαφρά τραυματίστηκαν και δύο εθελοντές πυροσβέστες (ο ένας με εγκαύματα στο πρόσωπο και ο άλλος με αναπνευστικά προβλήματα).

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και γιγαντιαία, καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος η φωτιά να επεκταθεί στο ισόγειο αλλά και σε διπλανά κτήρια. Στο σημείο επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα, καθώς και ένα ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Λόγω του περιστατικού, η Αστυνομία προχώρησε σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπή της κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους, η οποία αποκαταστάθηκε πλήρως μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ