Κασιδιάρης: Αναβλήθηκε το πειθαρχικό συμβούλιο για τις αναρτήσεις μέσα από τη φυλακή

 
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

Ενημερώθηκε: 12/04/23 - 17:09

Αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα το πειθαρχικό συμβούλιο για τον Ηλία Κασιδιάρη και για τις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο που φέρεται να περιέχουν υλικό ηχογραφημένο μέσα από τις φυλακές Δομοκού.

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ζήτησε την παρουσία του συνηγόρου του προκειμένου να υποβάλλει υπόμνημα και, τελικά, το συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 20 Απριλίου, προκειμένου να εξακριβωθεί ο τρόπος με τον οποίο αναρτώνται μηνύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ είναι έγκλειστος στη φυλακή Δομοκού.

Στον Κασιδιάρη δεν επιτρέπεται η κατοχή και η χρήση κινητού τηλεφώνου, ούτε η πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Το συμβούλιο θα εξετάσει εάν ο Κασιδιάρης χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο, όχι μόνο για να συνομιλεί με τους δικηγόρους και τους οικείους του για προσωπικά θέματα, όπως προβλέπεται, αλλά και για άλλους λόγους.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών, την οποία και εκτίει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο Διαδίκτυο έχει ανέβει υλικό με τη φωνή του – βίντεο με μηνύματα στα οποία ακούγεται ο ίδιος.

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταφέρουν ότι δεν αποκλείεται να χρησιμοποιείται το καρτοτηλέφωνο των φυλακών για συνομιλίες που ηχογραφούνται και στη συνέχεια αναρτώνται στο Διαδίκτυο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ελέγχεται ο Η. Κασιδιάρης. Στις 26 Μαΐου 2021, η τότε γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, είχε ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνηθεί και να αξιολογηθεί ποινικά η δραστηριότητα του Ηλία Κασιδιάρη σχετικά με «ομιλία εξ αποστάσεως» και διεύθυνση συγκέντρωσης ομάδας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ