Καταγγελία των κοινωνικών εταίρων για την Διευθύνουσα Σύμβουλο που πέταξε τις εικόνες

Καταγγελία των κοινωνικών εταίρων για την Διευθύνουσα Συμβούλου που πέταξε τις εικόνες
Ενημερώθηκε: 30/08/17 - 13:50

Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων με επιστολή τους καταγγέλλουν την διευθύνουσα σύμβουλο του  ΕΟΠΠΕΠ, Ελένη Γιαννακοπούλου, για την συμπεριφορά της χαρακτηρίζοντάς την «αντεργατική» και «αυταρχική».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την αντεργατική και αυταρχική συμπεριφορά της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ μετά από εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες που τέθηκαν υπόψη μας προφορικά και γραπτά από μεγάλο αριθμό εργαζόμενων στον Οργανισμό.

Είναι θεμελιώδης θέση των φορέων που εκπροσωπούμε ότι σε μια δημοκρατική πολιτεία θα πρέπει να υπάρχει σαφής πρόνοια για την ανεκτικότητα, για το σεβασμό στην άλλη άποψη και στη διαφορετικότητα, για την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως ιδεολογικών, πολιτικών, θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δυστυχώς η πρόσφατη συμπεριφορά της κ. Γιαννακοπούλου αντιστρατεύεται όλες αυτές τις αρχές, καθώς επιτίθεται λόγω και έργω σε εργαζόμενους, παραβιάζοντας τον ιδιωτικό τους χώρο, καταστρατηγώντας τις ατομικές τους ελευθερίες και προσβάλλοντας την τιμή και την αξιοπρέπειά τους. Ιδιαίτερα η πρόκληση σωματικής βίας από εκπρόσωπο της διοίκησης σε εργαζόμενο είναι ντροπιαστική και αχαρακτήριστη και δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στην ιστορία του Οργανισμού, ίσως και στη δημόσια διοίκηση γενικά.

Θεωρούμε ότι η στάση και η συμπεριφορά της κ. Γιαννακοπούλου που από τη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε στελέχη και εργαζόμενους στον ΕΟΠΠΕΠ, εκτρέπεται επικίνδυνα. Το ζήτημα πλέον δεν περιορίζεται στο στενό περιβάλλον του Οργανισμού, αλλά εκτιμούμε ότι θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλά και για την ίδια την κυβέρνηση.

Επειδή είναι αδιανόητο μια αριστερή και φιλεργατική κυβέρνηση να εκπροσωπείται από ανθρώπους που επιβάλλουν όρους Μεσαίωνα στους εργασιακούς χώρους που αναλαμβάνουν υπηρεσία, ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να επιστρέψει η κανονικότητα στον ΕΟΠΠΕΠ, ο οποίος κινδυνεύει ακόμη και με διάλυση.»

Είχαν προηγηθεί οι σοβαρές κατηγορίες εις βάρος της διευθύνουσας συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ οι οποία κατηγορείται ότι παραμονές Δεκαπενταύγουστου πέταξε εικόνες της Παναγίας στο καλάθι των αχρήστων, ενώ προσπάθησε να αφαιρέσει σταυρό από τον λαιμό υπαλλήλου της ρωτώντας τη: «Θα σε σώσει αυτό που φοράς στο λαιμό σου;».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Πρώτο Θέμα», η κ. Γιαννακοπούλου έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει «παπαριές» τις θρησκευτικές εικόνες και να ζητάει από το προσωπικό του Οργανισμού να αποχωριστεί τα θρησκευτικά σύμβολα που έχει εντός του εργασιακού χώρου. Η ίδια, πάντως, όλα αυτά τα αρνείται.