Καταιγίδες και κεραυνοί στην Αττική - Τοπικά έντονα φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις

Καταιγίδες και κεραυνοί στην Αττική - Τοπικά έντονα φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις
Ενημερώθηκε: 19/06/19 - 14:58

Τα φαινόμενα είναι τοπικά ιδιαίτερα έντονα, όπως φαίνεται και από το βίντεο που τραβήχτηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στην λεωφόρο Λαυρίου, κοντά στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής.Από την Πετρούπολη και τα δυτικά ξεκίνησαν οι καταιγίδες  στην περιοχή της Αττικής, στη 1 το μεσημέρι άρχισε να βρέχει και στα βόρεια προάστια, και στις επόμενες ώρες θα εκδηλωθούν τοπικά έντονα φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων θα είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, που και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη, προκαλώντας πολλούς κεραυνούς.

Το βίντεο είναι από την Αγία Παρασκευή

Τα φαινόμενα είναι τοπικά ιδιαίτερα έντονα, όπως φαίνεται και από το βίντεο που τραβήχτηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στην λεωφόρο Λαυρίου, κοντά στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής.

«Άνοιξαν» οι ουρανοί και σε Γεράκα-Παλλήνη

 

Γενικότερα, τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας, κυρίως στη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, που τοπικά θα είναι έντονες, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες, οι ριπαίοι άνεμοι πρόσκαιρα θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις.