Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τον πρωινό σεισμό που αναστάτωσε την Αττική

 
tselentis-lekkas

Ενημερώθηκε: 13/10/23 - 12:07

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για την πρωινή σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 Ρίχτερ που έγινε αισθητή στην περιοχή της Αττικής στις 6.33 το πρωί με επίκεντρο 8 Χλμ. Βόρεια Βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής με εστιακό βάθος στα 13 χιλιόμετρα.

«Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μικρό. Εδώ και 15 περίπου μέρες έχουμε μια μικροσεισμική συνεχόμενη δράση στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης εντάσσεται και σημερινός σεισμός. Η περιοχή αυτή δεν χαρακτηρίζεται από μεγάλα ρήγματα ούτε έχει μεγάλο σεισμικό ιστορικό. Γι αυτό και δεν ανησυχώ» είπε o Άκης Τσελέντης διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μιλώντας στο Ertnews. Όπως συμπλήρωσε ο κ. Τσελέντης «πιστεύω ότι είναι μια συνηθισμένη σεισμική δράση που σε κάποιες μέρες θα εκτονωθεί».

Στην περιοχή το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου έχει πολλά όργανα παρακολούθησης που παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τη σεισμική δραστηριότητα και όπως ενημέρωσε ο κ. Τσελέντης «βάλαμε και άλλα προχθές. Καλύπτουμε όλη την Ελλάδα με 500 όργανα»

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο σεισμού στην Αττική απάντησε «Να σας πω εγώ ότι κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα κάνει έναν μεγάλο σεισμό είναι σαν να σας λέω ότι θα βρέξει τον επόμενο μήνα. Υπάρχουν περιοχές που παρακολουθούμε αλλά δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο για να το πω δημόσια»

Για να συμπληρώσει «ο μεγαλύτερος φονιάς είναι ο πανικός»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, «είναι μια περιοχή που δεν έχει υψηλή σεισμικότητα αλλά έχει διεγερθεί εδώ και πέντε ημέρες με σεισμούς αυτής της εντάσεως που είναι μικροί αλλά τους αισθανόμαστε στην Αττική επειδή είναι κοντά στο λεκανοπέδιο»

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αλλά παρακολουθούμε το φαινόμενο» συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας προσθέτοντςα ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ