Κεντροαριστερά: Στην αλλαγή παρόχου η ελπίδα για τη διεξαγωγή των εκλογών

 
Κεντροαριστερά: Στην αλλαγή παρόχου η ελπίδα για τη διεξαγωγή των εκλογών

Ενημερώθηκε: 23/09/17 - 16:00

Λύση στην εμπλοκή που προκλήθηκε στην εκλογική διαδικασία της Κεντροαριστεράς αναζητά η επιτροπή Αλεβιζάτου. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά την απάντηση της Vodafone ότι όχι μόνο δεν προλαβαίνει να διοργανώσει τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου (ημερομηνία που είχε οριστεί για τον πρώτο γύρο) αλλά και ότι ζητά για τις υπηρεσίες της (εφόσον αναλάβει το έργο) ποσό 900.000 ευρώ χωρίς... ΦΠΑ.

Wind

Γι’ αυτο η επιτροπή Αλιβιζάτου, στράφηκε στις άλλες δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να λύσει τον γόρδιο δεσμό της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έχει αφήσει ένα παράθυρο για να αναλάβει την εκλογή, με αμοιβή που δε θα ξεπερνά τις 300 χιλιάδες ευρώ, την πρόσληψη υπεργολάβου για το λογισμικό και την μετάθεση των εκλογών για έναν μήνα.

Δεδομένο όμως θεωρείται ότι η ημερομηνία εκλογής θα μεταφερθεί πέραν του Νοεμβρίου.

Ήδη με επιστολή του, προς τους υποψήφιους της Κεντροαριστεράς, ο Νίκος Αλιβιζάτος τους ζητά- έπειτα από την απάντηση της WIND- να συναποφασίσουν πρώτον ως προς τη διαδικασία και δεύτερον ως προς την πιθανότητα αναβολής των εκλογών για έναν μήνα.

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, δίνει τρεις εναλλακτικές ημερομηνίες την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συναντηθούν οι υποψήφιοι.

Ο Δεκέμβριος έχει τρεις Κυριακές μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο: στις 3, στις 10 και στις 17. Επικρατέστερη για την ώρα θεωρείται η 10η Δεκεμβρίου, αν και θα γίνει προσπάθεια να είναι όλα έτοιμα και για τις 3 του ίδιου μήνα.

Η επιτροπή Αλιβιζάτου θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, προκειμένου να δοθεί οριστική απάντηση στο θέμα. Μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος των υπογραφών, ώστε να ανακηρυχθούν και επίσημα οι 10 υποψήφιοι για την ηγεσία της κεντροαριστεράς.

Ανοιχτό παραμένει και το θέμα της ψήφου εξ αποστάσεως, αλλά είναι προφανές ότι ως εκκρεμότητα έχει για την ώρα περάσει σε δεύτερη μοίρα. Όπως και το θέμα του μητρώου και του αριθμού των εκλογικών τμημάτων.

Η μάχη των υπογραφών

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή έληξε και προθεσμία καταβολής υπογραφών στήριξης για τους υποψηφίους. Σχεδόν όλοι υπερκάλυψαν ωστόσο το στόχο των 1.000 υπογραφών. Υπογραφές 12.500 πολιτών, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι αρχικές 1200 των νέων, ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς «η επιτυχία του εγχειρήματος για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και τη συγκρότηση του νέου φορέα, στηρίζεται στη μεγάλη συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε συνολικά 5.000 υπογραφές από την Ελλάδα, καθώς και 300 υπογραφές από Έλληνες του εξωτερικού, για να συμβολίσει το αίτημά τους να μπορούν να ψηφίζουν εξ αποστάσεως. Αναλυτικά οι 2.000 υπογραφές είναι από την Αττική, 1000 από την Μακεδονία, 1000 από την Κρήτη και 1000 από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

2.300 υπογραφές υποστήριξης της υποψηφιότητάς του κατέθεσε ο ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. «Υποχρέωση όλων μας είναι να διασφαλίσουμε τη διαδικασία εκλογής της 5ης Νοεμβρίου με τρόπο που θα θεμελιώνει γερά το εγχείρημα για το νέο ενιαίο πολιτικό φορέα. Η χώρα έχει ανάγκη από μια αναγεννημένη, ανοιχτή, καινοτόμα και δυνατή Δημοκρατική Παράταξη.Γι’ αυτό συμμετέχω. Γι’ αυτό προσπαθώ και αγωνίζομαι».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε στον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ), κ. Νίκο Αλιβιζάτο, λίστα με 1.700 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο κ. Γιώργος Καμίνης έχει καταθέσει 1.800 υπογραφές από όλη την Ελλάδα και από 20 ευρωπαϊκές πόλεις.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν αποστείλει στον κ. Αλιβιζάτο τις απαιτούμενες υπογραφές ο κ. Γιάννης Μανιάτης, 1.250, εκ των οποίων αρκετές από Έλληνες του εξωτερικού, ενώ ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας περίπου 1.500 υπογραφές.

Περίπου 1.700 συγκέντρωσε ο Δημήτρης Τζιώτης, ενώ ο πρώην πρύτανης του ΟΠΑ Κωνσταντίνος Γάτσιος συγκέντρωσε 4.632 υπογραφές.