Κεραμέως: Το «ευκολότερο» θα ήταν να κλείσουν όλα τα σχολεία κάτι που όμως δεν γίνεται (ΒΙΝΤΕΟ)

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: Το «ευκολότερο» θα ήταν να κλείσουν όλα τα σχολεία κάτι που όμως δεν γίνεται (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 08/02/21 - 21:52

«Το 0,3% των τμημάτων της χώρας και το 0,5% των σχολείων της χώρας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού είναι κλειστά» λόγω κρουσμάτων κορονοϊού δήλωσε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι το «ευκολότερο» θα ήταν να κλείσουν όλα τα σχολεία μέχρι το τέλος της πανδημίας, κάτι που όμως δεν γίνεται για μια σειρά από λόγους, όπως η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, και πρόσθεσε ότι «όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν στην κοινωνία, τόσο περισσότερο θα είναι τα κρούσματα και στα σχολεία».

Σημείωσε δε, ότι δεν έχει προκύψει πως η λειτουργία των σχολείων δια ζώσης συντελεί στην εξάπλωση της πανδημίας.

Έκανε δε έκκληση σε μαθητές και καθηγητές για τήρηση των μέτρων, καθώς και για χρήση της ευχέρειας που δίνεται να υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού. 

Συμπλήρωσε επιπλέον ότι με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε προ ημερών, δίνεται η ευχέρεια σε μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή συνοικούν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, να μην παρακολουθούν με φυσική παρουσία τα μαθήματα, αλλά να μπορούν χωρίς να τους επιβάλλονται απουσίες, να παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η ασφάλεια στα πανεπιστήμια

Για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως είπε ότι «δεν είναι οριζόντιο το πρόβλημα σε όλη την χώρα», προσθέτοντας ότι «πρέπει να πείσουμε και τους νέους μας ότι δεν είναι φυσιολογικό να χτίζουν καθηγητές μέσα στα γραφεία τους ούτε να διαπομπεύουν πρυτάνεις». Προσέθεσε ότι «αυτή η ομάδα θα λάβει ειδική εκπαίδευση και θα λειτουργεί αποτρεπτικά σε ότι έχει να κάνει με παράνομες συμπεριφορές».

Η βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ

Για την βάση εισαγωγής η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι είναι κοινή λογική να μην εισάγεται κάποιος σε ΑΕΙ με βαθμό 1 με άριστα το 20. Κοροϊδεύουμε και τον ίδιο ότι μπορεί να τελειώσει την σχολή και τους συμφοιτητές του που έχουν μπει με μεγαλύτερους βαθμούς και κοροϊδεύουμε και τον Έλληνα φορολογούμενο. ΤΙ κάνουμε. Αναβαθμίζουμε το επίπεδο σπουδών», είπε αναφορικά με την θέσπιση της βάσης εισαγωγής σε κάθε Σχολή.

ΠΗΓΗ: ant1news.gr