Κιβωτός του κόσμου: Ποιο είναι το μέλλον της δομής

 
Κιβωτός του κόσμου: Ποιο είναι το μέλλον της δομής

Ενημερώθηκε: 21/11/22 - 11:48

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου” και το μέλλον της δομής.

Στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκε το ενδεχόμενο ενός μεταβατικού σχήματος από κρατικούς αξιωματούχους στη διοίκηση της οργάνωσης. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρώτος μας μέλημα είναι η προστασία και η ασφάλεια των παιδιών που μένουν σε αυτές τις δομές” είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ένταση στον Κολωνό

Ένταση επικράτησε σήμερα στην «Κιβωτό του Κόσμου» στον Κολωνό όταν στο σημείο βρλεθηκε ο γ.γ. των Σύρων Ελλάδας Ανουάρ Μπακρί μαζί με ένα ζευγάρι, το οποίο ισχυρίστηκε ότι του έχουν πάρει τα παιδιά και ότι δεν το αφήνουν να έρθει σε επαφή μαζί τους.

Μαρτυρία ανήλικης για την Κιβωτό του Κόσμου

Νέα μαρτυρία ενός κοριτσιού από δομή της Κιβωτού στη Χίο φέρνει στο φως η ΕΡΤ. Η ανήλικη υποστηρίζει ότι τα περιστατικά βίας δεν ήταν μεμονωμένα και περιγράφει για πρώτη φορά στην ΕΡΤ τα σκληρά χρόνια που φέρεται να βίωσε στην δομή της Χίου.

«Με έβαζαν να μαζεύω κουκουνάρια. Κάθε φορά που δεν άκουγα με έκλειναν στο δωμάτιο, ξεχνούσαν να μου φέρουν φαγητό γενικώς τα παιδιά εκεί πέρα είναι σαν δούλοι».

Αποκομμένα από την υπόλοιπη κοινωνία ισχυρίζεται η ανήλικη πως ζούσαν τα παιδιά της Κιβωτού και όπως λέει πολλές φορές τους απαγόρευαν να μιλούν ακόμη και μεταξύ τους. «Έπεφτε ξύλο, σε έβαζαν τιμωρία στην απομόνωση δεν σου επέτρεπαν να μιλάς με τα άλλα παιδιά και έλεγαν στα άλλα παιδιά ότι δεν κάνει να σου μιλάνε».

Η ανήλικη κοπέλα έζησε στην δομή της Χίου από τα 7 έως τα 14 της χρόνια, ενώ σήμερα βρίσκεται σε ξενώνα άλλης οργάνωσης μακρυά από τη Χίο. «Από την δομή εκείνη έφυγα γιατί άρχισα να βγάζω την αλήθεια και να τα λέω και στους ψυχολόγους και έξω και αυτοί αυτό δεν το ήθελαν και λέγαν και στα άλλα παιδιά ότι αν δεν πεις αυτά που θέλουν σου βάζουν τιμωρία».

Όπως περιγράφει στην ΕΡΤ τα περιστατικά βίας δεν ήταν μεμονωμένα. «Όλο το περιβάλλον ήταν έτσι και όλα τα παιδιά είχαμε πολύ χάλια ψυχολογία. Μας εκβίαζαν για να μην πούμε τι συμβαίνει». Μία μαρτυρία που έρχεται να προστεθεί σε εκείνες άλλων παιδιών που καταγγέλλουν σήμερα τη δομή ακόμη και υπό καθεστώς φόβου.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες ανθρώπων στην ΕΡΤ Καλαμάτας για τη λειτουργία της δομής της ΜΚΟ στην πόλη και δηλώνουν πρόθυμοι εφόσον κληθούν να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές όλα όσα γνωρίζουν και έχουν πέσει στην αντίληψη τους, τα 2,5 περίπου χρόνια της λειτουργία της δομής στην περιοχή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ