Κλείνουν σήμερα, για λίγες ώρες, οι πύλες στον σταθμό «Σύνταγμα» του Μετρό

 
Κλείνουν σήμερα, για λίγες ώρες, οι πύλες στον σταθμό «Σύνταγμα» του Μετρό

Ενημερώθηκε: 11/05/18 - 08:29

Ο ΟΑΣΑ εντατικοποιεί, σταδιακά και κατά διαστήματα, το καθολικό κλείσιμο των πυλών σε σταθμούς του Μετρό, συμπεριλαμβανομένης δηλαδή της πύλης των ΑμεΑ. Κλείνουν σήμερα, για λίγες ώρες, οι πύλες στον σταθμό «Σύνταγμα» του Μετρό

Σημειώνεται πως από τον Σεπτέμβριο που έχουν τοποθετηθεί τα νέα ακυρωτικά μηχανήματα σε πολλούς σταθμούς οι μπάρες είναι ανοιχτές, με αποτέλεσμα πολλοί να μην χρησιμοποιούν εισιτήρια.

Το κλείσιμο όλων των πυλών, έστω και πιλοτικά, δείχνει ότι η μετάβαση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει εισέλθει στην τελική ευθεία.

Τα πρώτα αποτελέσματα εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, έπειτα από το σταδιακό κλείσιμο των πυλών είναι ενθαρρυντικά, δεδομένου ότι τα έσοδα του ΟΑΣΑ ξεπέρασαν τον Μάρτιο το 17%, έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα (με άνοδο έκλεισε και ο Απρίλιος), ενώ ο αριθμός των προσωποποιημένων καρτών έχει ξεπεράσει τις 700.000.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, μέχρι τα μέσα Μαϊου, αναμένεται να έχουν κλείσει όλες οι πύλες στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου.