Κλιμακώνουν ξανά την ένταση οι Τούρκοι-Έστειλαν το Τσεσμέ στο Αιγαίο! (ΧΑΡΤΗΣ)

 
Μετά τα στημένα επεισόδια στα Ίμια στέλνει τουρκικό ερευνητικό σκάφος εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Ενημερώθηκε: 10/02/17 - 17:56

Κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα η Τουρκία. Οπως ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά, βγάζει το ερευνητικό σκάφος TCG CESME για έρευνες στο κέντρο του Αιγαίου.

Με την NAVTEX 181/17 η Τουρκία ανακοινώνει ότι το ερευνητικό σκάφος TCG CESME θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 9 Φεβρουαρίου «μέχρι νεωτέρας».

Η περιοχή που έχει αναγγείλει τις παράνομες έρευνες της η Τουρκία,αφορούν μεν διεθνή ύδατα του Αιγαίου, αλλά σαφέστατα ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το γεγονός επίσης ότι η συγκεκριμένη περιοχή εκτείνεται εκατέρωθεν του 25ου μεσημβρινού που αποτελεί τον πάγιο στόχο της τουρκικής διεκδίκησης για επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου, καθιστά σαφή την στόχευση της πρόκλησης.

Η επιλογή της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση έρχεται μετά τις δηλώσεις του στενότερου συμβούλου και εκπροσώπου του Τούρκου Προέδρου, κ.Ι.Καλιν, ο οποίος συνέδεσε ευθέως την ένταση στο Αιγαίο και με την υπόθεση της μη έκδοσης των οκτώ τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία.

Όλο το προηγούμενο διάστημα και ειδικά τις τελευταίες δυο εβδομάδες οι προκλήσεις στα Ίμια είναι καθημερινές, ενώ και στην βραχονησίδα Παναγιά των Οινουσσών οι τούρκοι επιχειρούν να στήσουν νέα «Ίμια».

Να σημειωθεί ότι Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του ερευνητικού σκάφους.

Συνεχίζεται το προκλητικό επικοινωνιακό παιχνίδι των Τούρκων γύρω από τα Ιμια

Ωμή παραδοχή Τούρκων: Η ένταση στο Αιγαίο είναι αντίποινα για τη μη έκδοση των "8"!