Κοινωνικό μέρισμα: Σκέψεις για παράταση (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινωνικό μέρισμα: Διαβάστε σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει πιθανότητα να δοθεί παράταση
Ενημερώθηκε: 13/12/17 - 01:17

Έντονη η πιθανότητα να δοθεί παράταση για κάποιες περιπτώσεις οι οποίες έχουν εκκρεμότητες αναφορικά με την υποβολή της αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα άφησε ανοιχτό ο επικεφαλής της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστας Τάγαρης, κι ενώ λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία. 

Κοινωνικό μέρισμα: Οι τελευταίες οδηγίες πριν την λήξη της προθεσμίας

 

Μιλώντας στον Ant1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα"¨ανέφερε μεταξύ άλλων : "Ενδεχομένως κάποιες περιπτώσεις ΑΜΕΑ μπορεί να έχουν κάποια διαφορετική αντιμετώπιση από το σύστημα ή κάποιες 'μειονότητες' που μπορεί να αντιμετωπιστούν. Γίνονται συζητήσεις, θα δούμε πού θα καταλήξουν μέσα στην ημέρα. Γίνονται και έλεγχοι και διασταυρώσεις, μήπως γίνει επεξεργασία κάποιων αιτήσεων το επόμενο διάστημα" υπογράμμισε ο κ.Τάγαρης.

Κοινωνικό μέρισμα: Εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης

Παράλληλα, επεσήμανε την "τεράστια βελτίωση που έγινε πάνω στα μητρώα του ΑΜΚΑ". Όπως είπε μέσω της υποβολής αιτήσεων κοινωνικού μερίσματος, πάνω από 250.000 ΑΜΚΑ ενημερώθηκαν με σωστά ΑΦΜ.

Τι θα κάνετε στα ΚΕΠ

 

Στην πλατφόρμα προστέθηκε και η δυνατότητα προσθήκης παιδιού το οποίο γεννήθηκε εντός του 2017 ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί. Αυτή η δυνατότητα έρχεται να δώσει λύση σε προβλήματα που έχουν εμφανιστεί λόγω λάθους δήλωσης ΑΜΚΑ στο Ε1. Από την αρχή του προγράμματος έχουν προστεθεί 32.644 παιδιά ενώ έχουν εντοπιστεί 49 περιπτώσεις που προσπάθησαν να προσθέσουν δεύτερη φορά πρόσωπο που υπάρχει ήδη στην αίτηση απ’ όταν δόθηκε η δυνατότητα προσθήκης παιδιού.

Όπως επισημαίνεται σε ενημερωτικό σημείωμα της ΗΔΙΚΑ, στα ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ μπορεί να διορθωθούν προβλήματα με το ΑΜΚΑ, όπως:

- Αφαίρεση του ΑΦΜ από διπλοεγγραφές ΑΜΚΑ ή "άσχετα" άτομα που τυχόν είχαν στο ΑΜΚΑ τους το ΑΦΜ του ενδιαφερομένου (συνήθως σε ζευγάρια όπου και στα δύο ΑΜΚΑ έχει δηλωθεί το ίδιο ΑΦΜ).

- Ενημέρωση ΑΜΚΑ θανόντος με το ΑΦΜ του.

Αυτές οι ενέργειες γίνονται μόνο σε ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ. Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης στην ΗΔΙΚΑ και δεν πρέπει ο κόσμος να προσέρχεται στην ΗΔΙΚΑ.