Κολωνός: Το χρονικό της έκρηξης και τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

 
εκρηξη στον κολωνο

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 21/10/26 - 19:54

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε πολυκατοικία στην οδό Πλάτωνος στον Κολωνό, με τις αρχές να προσανατολίζονται στον ποινικό χώρο και να απομακρύνονται από το σενάριο της τρομοκρατίας. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Σύμφωνα με τα νεότερα ευρήματα των πυροτεχνουργών του ΤΕΕΜ, μέσα στη σακούλα που είχε τοποθετηθεί σε κοινόχρηστο χώρο του ημιωρόφου υπήρχαν συσκευασίες με ναρκωτικά, ζυγαριά ακριβείας, αλλά και ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός χαμηλής ισχύος, αποτελούμενος από μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, μπαταρίες και ηλεκτρικό πυροκροτητή που μπορούσε να ενεργοποιηθεί και με τηλεχειρισμό.

Το χρονικό της υπόθεσης ξεκίνησε όταν ο διαχειριστής του κτιρίου εντόπισε την ύποπτη σακούλα και κάλεσε την Άμεση Δράση. Στο σημείο έσπευσαν δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας, στους οποίους ο διαχειριστής και ένας ένοικος υπέδειξαν το σημείο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου από τον έναν αστυνομικό, μια απρόσεκτη κίνηση ή χειρισμός προκάλεσε την ακαριαία πυροδότηση του μηχανισμού.

Από την ισχυρή πυροδότηση τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερα άτομα (δύο αστυνομικοί και δύο πολίτες), χωρίς ευτυχώς να απειλείται η ζωή τους. Ο ανθυπαστυνόμος που περιεργαζόταν το σακίδιο υπέστη τραύματα από θραύσματα και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Οι υπόλοιποι τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους η δεύτερη αστυνομικός και ο διαχειριστής, διακομίστηκαν στον «Ευαγγελισμό» με ελαφρότερα τραύματα από θραύσματα στο σώμα και το πρόσωπο, διατηρώντας πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ