Κοροναϊός: Αρνητικά τα δείγματα για τον άνδρα και την φίλη της 40χρονης

Κοροναϊός: Αρνητικά τα δείγματα για τον άνδρα και την φίλη της 40χρονης
Ενημερώθηκε: 28/02/20 - 08:02

Νέα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στην Αθήνα.

Φίλη της 40χρονης που βρέθηκε θετική στον ιό, είχε ταξιδέψει μαζί της Μιλάνο της Ιταλία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» για περισσότερες εξετάσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη εξέταση βγήκε αρνητική, ωστόσο γίνεται και επανέλεγχος. Αρνητικά βγήκαν και τα πρώτα αποτελέσματα εξέταση του άνδρα της 40χρονης.

Τι ισχύει με τους δύο υπαλλήλους της Βουλής

Συναγερμός σήμανε και στη Βουλή των Ελλήνων καθώς κυκλοφόρησαν πληροφορίες για δύο κρούσματα υπαλλήλων της.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο γ.γ. της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης οι εν λόγω υπάλληλοι, οι οποίοι εργάζονται σε διοικητική υπηρεσία εκτός του κεντρικού κτιρίου της Βουλής είχαν μεταβεί στο Μιλάνο μεταξύ 15-17 Φεβρουαρίου. Χθες, Τετάρτη, ενημέρωσαν και οι δύο το ιατρείο της Βουλής για το ταξίδι τους και πως είναι αμφότεροι χωρίς συμπτώματα. Ωστόσο, ο ένας από τους δύο ενημέρωσε σήμερα την Βουλή ότι έχει ένα ελαφρύ συνάχι. Ως εκ τούτου του δόθηκε άδεια 14 ημερών.

Σε επικοινωνία που είχαν οι δημοσιογράφοι με τον πρόεδρο της βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας άρρωστος με κορωνοϊό στο κοινοβούλιο.

Συναγερμός για νέα κρούσματα

Σε αναμονή για νέα κρούσματα είναι όλες οι υγειονομικές αρχές αφού επιδιώκουν να εντοπίσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα τα νέα περιστατικά κοροναϊού που μπορεί να έχουν έρθει στην χώρα μας. Άλλωστε θεωρείται βέβαιον ότι έχουν μολυνθεί κι άλλα άτομα του περιβάλλοντος των πρώτων τριών κρουσμάτων που έχουν επισήμως καταγραφεί.

Ήδη περνούν από το μικροσκόπιο των ειδικών όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τα πρώτα τρία κρούσματα. Και δεν είναι λίγοι αυτοί. Ειδικά σε ό,τι αφορά στην περίπτωση της 40χρονης από την Αθήνα, οι ειδικοί του ΕΟΔΥ «σκανάρουν» όλα τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί της.

Μάλιστα στενή της φίλη με την οποία είχε μεταβεί για έλεγχο τις πρώτες ώρες σε ιδιωτικό αλλά και σε δημόσιο Νοσοκομείο, έχει μεταφερθεί επίσης στο Νοσοκομείο Αττικόν για έλεγχο.

Η ειδική ομάδα επιστημόνων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Υγείας δεν φοβάται σε καμία περίπτωση τα περιστατικά εκείνα που αφορούν σε υγιή άτομα που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Ωστόσο όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμες πηγές στο ethnos.gr, εκείνο που ανησυχεί τους ειδικούς είναι μην ξεφύγει ο ιός και προσβάλει άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τα οποία μπορεί να παρουσιάσουν επιπλοκές. Γι αυτό και γίνεται πολύ προσεκτική ιχνηλάτηση σε όλα τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με τα πρώτα τρία κρούσματα.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, για προληπτικούς λόγους, το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού, καθώς και το Νηπιαγωγείο «Ι.Μ.Καρράς», ανακοίνωσε  το υπουργείο Παιδείας.