Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη Δερμιτζάκη για 3.000 με 4.000 κρούσματα την επόμενη βδομάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη Δερμιτζάκη για 3.000 με 4.000 κρούσματα την επόμενη βδομάδα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 29/10/20 - 23:47

Κορονοϊός: Μια εφιλατική πρόβλεψη έκανε ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, έκανε την εφιαλτική πρόβλεψη πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας μπορεί να φθάσουν τα 3.000 με 4.000!

Ο κ. Δερμιτζάκης υποστήριξε το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα. 

«Νομίζω ότι η πρόταση της Επιτροπής να κλείνουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης και να υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στις κόκκινες περιοχές. Παρόλο που υπάρχουν περιοχές που είναι πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά, είναι τόσο μικρές οι περιοχές και τόσο γρήγορες οι αλλαγές που δεν μπορούμε να συζητάμε αν μια περιοχή είναι κόκκινη ή όχι. Τα πιο βαριά μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν οριζόντια σε όλη τη χώρα» επεσήμανε.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ο καθηγητής είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μια σειρά μέτρων με ισχύ πολλών μηνών, η οποία θα εφαρμοστεί οριζόντια σε όλη τη χώρα και όχι ανάλογα με το επίπεδο «συναγερμού», προκειμένου να αποφευχθεί ένα γενικευμένο lockdown. 

«Είναι δύσκολη η κατάσταση και βρισκόμαστε σε καμπύλες αύξησης, οι οποίες θυμίζουν τις ευρωπαϊκές καμπύλες. Πάμε γρήγορα προς μεγάλους αριθμούς. Από τη στιγμή που βλέπουμε διπλασιασμό κρουσμάτων σε διάστημα 5 με 7 ημερών, σε μια εβδομάδα οι αριθμοί μπορεί να φτάσουν τα 3.000 με 4.000. Αυτό σημαίνει ότι είναι γρήγορη αύξηση και δεν μπορούμε να κάνουμε γύρους δοκιμών με μέτρα και να περιμένουμε να δούμε αν θα δουλέψουν για να πάρει τα επόμενα. Γι’ αυτό μέσα στις επόμενες ώρες πρέπει να ληφθεί η τελευταία, η πιο βαριά δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση πριν το γενικό lockdown. Πρέπει να περάσουμε μπροστά από τον ιό», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του καθηγητή Δερμιτζάκη: