Κορονοϊός: Κρούσμα σε σχολείο στο Κερατσίνι - Απολυμάνθηκε το σχολεία - Ποια σχολεία είναι κλειστά

Κορονοϊός: Κρούσμα σε σχολείο στο Κερατσίνι - Απολυμάνθηκε το σχολεία - Ποια σχολεία είναι κλειστά
Ενημερώθηκε: 17/09/20 - 10:19

Νέο κρούσμα εντοπίστηκε σε σχολείο της Αττικής, και συγκεκριμένα στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου. Ο μαθητής έκανε το τεστ του κορωνοϊού λόγω υψηλού πυρετού, όμως η πρώτη ενημέρωση ήταν ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Στη συνέχεια ήρθε δεύτερη ενημέρωση που ακύρωνε την πρώτη, λέγοντας «συγγνώμη, έγινε λάθος», και τελικά το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κερατσινίου ο οποίος συνομίλησε με τον Διευθυντή του σχολείου για να ενημερωθεί για την κατάσταση στο σχολείο, ο Διευθυντής του γυμνασίου του εξήγησε ότι σύμφωνα με προφορική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ δεν χρειάζεται να ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο στο σχολείο, εφόσον το κρούσμα ήταν ασυμπτωματικό για πάνω από 48 ώρες.

«Έχουμε κρούσμα μαθητή και πιστεύω ότι θα έχουμε και τις επόμενες μέρες. Από την ενημέρωση που έχω είναι ότι το παιδί έκανε το τεστ και βγήκε αρνητικό και στη συνέχεια του είπαν "συγγνώμη, λάθος, το τεστ είναι θετικό". Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε έγινε απολύμανση στο σχολείο και περιμένουμε και τις επόμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ» επισήμανε  ο Δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος ο οποίος μίλησε στο protothema.gr.

Σύμφωνα με τους γονείς, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στο σχολείο γιατί ο μαθητής την ημέρα του Αγιασμού, αν και φορούσε μάσκα, ήρθε σε επαφή με άλλους συμμαθητές του αλλά και με τους εκπαιδευτικούς.Το παιδί παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του και μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το κλείσιμο του συγκεκριμένου σχολείου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία κλειστά είναι:

- όλα τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου μέχρι την Παρασκευή
- όλα τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας μέχρι την Παρασκευή
- το δημοτικό σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου μέχρι την Παρασκευή
- το 2ο δημοτικό σχολείο Βούτων Ηρακλείου μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου
- το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου
- το νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου μέχρι την Παρασκευή
- το 7ο δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας μέχρι την Παρασκευή
- ο βρεφονηπιακός σταθμός Σωκράτους 131 στην Καλλιθέα μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου λόγω κρούσματος σε εργαζόμενο