Κούρδοι ως ανταλλάγματα για τους 2 στρατιωτικούς μας και η “ενδοκυβερνητική ισορροπία”

Κούρδοι ως ανταλλάγματα για τους 2 στρατιωτικούς μας και η “ενδοκυβερνητική ισορροπία”
Ενημερώθηκε: 18/03/18 - 08:31

Η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές Αδριανούπολης “θα τραβήξει σε χρόνο”, εκτιμούν πλέον πηγές του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ.

Οι όποιες ελπίδες να επικρατήσει λογική στην τουρκική πλευρά δεν έχουν ολοκληρωτικά εξανεμιστεί, αλλά όλα τα μηνύματα που έρχονται από “απέναντι” δείχνουν ότι η Άγκυρα δεν είναι διατεθειμένη να κλείσει “έτσι απλά το θέμα”.

Δεν της αρκεί δηλαδή η “επίδειξη δύναμης” ως αποτέλεσμα. Θέλει κάτι περισσότερο.

Σενάρια πολλά και κάποια απ΄ αυτά προκαλούν όπως φαίνεται κραδασμούς και στην κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Χθες το Militaire.gr έγραψε για την πιθανότητα να δοθούν ως αντάλλαγμα στους Τούρκους για τους δύο στρατιωτικού μας, τρεις Κούρδοι που έχουν συλληφθεί στην Αθήνα. Αυτή η “συναλλαγή” σύμφωνα με δημοσίευμα του zougla.gr φαίνεται ότι είναι υπαρκτή ,αλλά η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε προκαλεί σύννεφα στις σχέσεις Μαξίμου και ΥΠΕΘΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχει δημοσιεύσει το zougla.gr, Έλληνας επιχειρηματίας έχει έρθει σε επαφή με διπλωματικό παράγοντα της Τουρκίας για να συζητήσει την ανταλλαγή των τριών Κούρδων με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Η πρόταση έγινε γνωστή σε “ανώτατο στέλεχος της φυσικής ηγεσίας του ελληνικού Πενταγώνου”, γράφει το ρεπορτάζ του zougla.gr , “φωτογραφίζοντας” προφανώς Αρχηγό Γενικού Επιτελείου.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για δυσαρέσκεια του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου που εκφράστηκε στον πρωθυπουργό τόσο για την παράκαμψή του, όσο και για την ουσία της πρότασης ανταλλαγής. Γράφει επίσης ότι ο Καμμένος πρότεινε ακόμη και να παραιτηθεί αν αυτό διευκολύνει την υπόθεση των δύο στρατιωτικών! Η λογική της πρότασης έχει να κάνει με την εμμονή που έχει και η Άγκυρα με τον σημερινό ΥΕΘΑ.

Το σίγουρο είναι ότι επαφή Τσίπρα-Καμμένου έγινε την Πέμπτη. Το κλίμα που μεταδίδεται μετά απ΄ αυτή είναι “συναινετικό”. Ωστόσο υπάρχει μπροστά ένα θέμα το οποίο κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει σ΄ ότι έχει να κάνει με την ισορροπία της κυβέρνησης. Κι αυτό είναι το Σκοπιανό. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις, μέχρι και “λύση” έως το τέλος Απριλίου.

Πηγή: Militaire