"Κυβερνητική" κρίση στα Κατεχόμενα, μετά την απόφαση Ερντογάν για τα Βαρώσια

"Κυβερνητική" κρίση στα Κατεχόμενα, μετά την απόφαση Ερντογάν για τα Βαρώσια
Ενημερώθηκε: 07/10/20 - 18:24

Την πτώση της "κυβέρνησης" και του "κυβερνητικού συνασπισμού" του ψευδοκράτους, προκάλεσε η απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υποψηφίου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ να ανακοινώσουν από κοινού την επέκταση του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, αύριο Πέμπτη 8/10.

Ο λεγόμενος "αναπληρωτής πρωθυπουργός" και "υπουργός εξωτερικών" των κατεχομένων και επίσης υποψήφιος για τις εκλογές Κουντρέτ Οζερσάι, αποχώρησε από την λεγόμενη Κυβέρνηση, αναφέροντας ότι δεν ενημερώθηκε προηγουμένως για την απόφαση. Το Κόμμα του Λαού αποφάσισε την απόσυρσή του, με 36 ψήφους υπέρ και πέντε κατά, μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου.

Νωρίτερα ο ίδιος ο Οζερσάι είχε προβεί σε έντονες δηλώσεις εναντίον του Τατάρ, λέγοντας: "Αυτό που ανακοινώθηκε δεν είναι άνοιγμα του Βαρωσιού αλλά δηλώσεις για το Βαρώσι". Ανέφερε, επιπλέον, ότι: "Δεν υπάρχει απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για αλλαγή του καθεστώτος της περίκλειστης πόλης".

Μπήκαν μηχανήματα στα Βαρώσια

Μηχανήματα έχουν εισέλθει στα Βαρώσια, με απόφαση της κατοχικής Αρχής στην Αμμόχωστο. Φωτογραφίες και βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποδεικνύουν το γεγονός. Τα μηχανήματα πραγματοποιούν εργασίες στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, προκειμένου η - απροσπέλαστη έως σήμερα περίκλειστη περιοχή - να γίνει προσβάσιμη. ΟΙ ενέργειες αυτές, γίνονται κόντρα στις εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ