Ληστεία τράπεζας στην Αθήνα: Γνώριμοι των αρχών από τον αντιεξουσιαστικό χώρο οι δράστες

 
Ληστεία τράπεζας στην Αθήνα: Γνώριμοι των αρχών από τον αντιεξουσιαστικό χώρο οι δράστες

Ενημερώθηκε: 15/09/21 - 08:10

Παλιοί γνώριμοι των αρχών φέρεται να είναι οι δύο δράστες της χτεσινής ληστείας τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. Ο ένας εξ αυτών, με επαφές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, στο παρελθόν έχει συλληφθεί μαζί με πέντε ακόμη άτομα σε ταυτόχρονη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. κατηγορήθηκε για υπόθεση οπλοκατοχής και οδηγήθηκε στη φυλακή. Ο δεύτερος φέρεται να έχει εμπλοκή σε αμιγώς ποινικές υποθέσεις.

Οι αστυνομικοί με οδηγό το βίντεο, τις μαρτυρίες πελατών και υπαλλήλων της τράπεζας, πιστεύουν ότι στη ληστρική επιδρομή της Μητροπόλεως πήραν μέρος όχι δύο, αλλά τρία άτομα και ότι διέθεταν κρησφύγετο κοντά στο σημείο προκειμένου να χαθούν μέσα στην κίνηση και να σβήσουν τα ίχνη τους. Έξω από την τράπεζα, υπήρχε τσιλιαδόρος που κατηύθυνε τις κινήσεις τους ενώ εκτιμάται από τους αναλυτές ότι παρακολουθούσαν το συγκεκριμένο υποκατάστημα για αρκετό χρονικό διάστημα.

Ισχυρές ενδείξεις για την ταυτότητά τους είχαν προκύψει από δύο ένοπλες ληστείες που φέρονται να διέπραξαν στο διάστημα από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα στο λεκανοπέδιο Αττικής. Η πρώτη από αυτές διαπράχθηκε στις 12 το μεσημέρι της 10ης Αυγούστου στην Εθνική Τράπεζα, στα Πετράλωνα. Οι δύο δράστες που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με χειρουργικές μάσκες μπήκαν στο υποκατάστημα που βρίσκεται στην οδό Τριών Ιεραρχών, κρατώντας ο ένας καλάσνικοφ και ο δεύτερος πιστόλι. Αρπαξαν χρήματα από ταμείο και διέφυγαν. Η δεύτερη ένοπλη ληστεία που μπήκε εκ νέου από χθες στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έγινε στις 18 Αυγούστου, στη Μεταμόρφωση. Τότε, ένας δράστης που και αυτός είχε καλύψει το πρόσωπό του με χειρουργική μάσκα μπήκε στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Νίκης, και υπό την απειλή όπλου άρπαξε 11.000 ευρώ. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πιθανό και τις τρεις ληστείες να διέπραξε το ίδιο δίδυμο δραστών. Αισιοδοξούν ότι από τη συσχέτιση των υποθέσεων θα συγκεντρώσουν στοιχεία ικανά να τους οδηγήσουν στα ίχνη των οπλοφόρων.