Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 6χρονος από τα Γρεβενά - Έγινε ψύξη εγκεφάλου

 
panepistimiako patron

Ενημερώθηκε: 05/01/23 - 10:26

«Η κατάσταση του 6χρονου από τα Γρεβενά παραμένει σοβαρότατη. «Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο 24ωρο και μετά θα επαναξιολογηθεί η κατάστασή του», σύμφωνα με την ενημέρωση που του υπεύθυνου της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία γονιαδιακού ελέγχου, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να βρεθεί αν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο που προκάλεσε την αιφνίδια ανακοπή.

Παράλληλα, στον 6χρονο ασθενή έγινε θεραπευτική υποθερμία του εγκεφάλου, προκειμένου να προστατευθεί από εγκεφαλικό οίδημα. Στο ερώτημα της ΕΡΤ, «αν γνωρίζουμε την αιτία που προκάλεσε την ανακοπή», ο κ. Ηλιάδης απάντησε ότι θα πρέπει πρώτα να πάνε όλα καλά με την υγεία του παιδιού και εφόσον συμβεί αυτό –κάτι που όλοι ευχόμαστε- θα μπορεί να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις (στο Ωνάσειο), ώστε να διερευνηθεί τι προκάλεσε την καρδιακή ανακοπή».

Το παιδί έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό.Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ