Μαϊάμι: Αυτός είναι ο 21χρονος ομογενής που αγνοείται στα συντρίμμια συντρίμμια της πολυκατοικίας – «Προσευχόμαστε για ένα θαύμα»

 
Μαϊάμι: Αυτός είναι ο 21χρονος ομογενής που αγνοείται στα συντρίμμια συντρίμμια της πολυκατοικίας – «Προσευχόμαστε για ένα θαύμα»

Ενημερώθηκε: 27/06/21 - 14:42

Πέντε νεκροί, 156 αγνοούμενοι από την κατάρρευση της 12ώροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι ενώ τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο. Στη λίστα των 156 αγνοουμένων και το όνομα ενός Έλληνα ομογενή με καταγωγή από την Ξάνθη.

Πρόκειται για τον Ανδρέα Γιαννιτσόπουλο, 21 χρονών και είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί.

Η οικογένεια του αγνοούμενου ομογενή διαμένει μόνιμα στην πολιτεία του Τέξας. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Wall Street Journal ο πατέρας του 21χρόνου Κώστας Γιαννιτσόπουλος, ο νεαρός ομογενής είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος.

Αγωνιά ο πατέρας του

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Wall Street Journal ο πατέρας του 21χρόνου, ο νεαρός ομογενής είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος. Ο 21χρονος Αντρέας επρόκειτο να γυρίσει σπίτι του την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το ABC13, οι δύο άντρες φέρεται να βρίσκονταν στον 8ο όροφο του κτιρίου.

Ο 55χρονος Κώστας Γιαννιτσόπουλος, πατέρας του αγνοούμενου ομογενή, βρίσκεται μαζί με την γυναίκα του και την κόρη τους ήδη στο Μαϊάμι ψάχνοντας για τον γιό τους στα νοσοκομεία και παρακολουθώντας τις έρευνες των σωστικών συνεργείων.

Περιμένοντας με αγωνία στο κέντρο που έχει στηθεί σε ξενοδοχείο κοντά στο κτίριο που κατέρρευσε, ο κ. Γιαννιτσόπουλος δήλωσε: «Περιμένω να μάθω νέα τους δύο καλύτερους φίλους μου – ένας από αυτούς είναι ο 21χρονος γιος μου. Είμαι συντριμμένος».

Ο πατέρας είπε ότι είχε την ελπίδα ότι ο φίλος του και ο γιος του που είναι αθλητής, θα βρεθούν ζωντανοί. Συγχρόνως, όπως είπε, «προετοίμαζε τον εαυτό του για άσχημα νέα».

«Είναι σαν το τρενάκι του τρόμου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Προσευχηθείτε για ένα θαύμα»

Η θεία του νεαρού, η οποία αγωνιά για τον αγαπημένο της ανιψιό, προσεύχεται για ένα θαύμα.

«Παρακαλώ προσευχηθείτε για ένα θαύμα. Ο ανιψιός μου ήταν στο κτίριο του διαμερίσματος που κατέρρευσε στο Μαϊάμι. Παρακαλώ προσευχηθείτε να επιβιώσει. Από τώρα δεν έχουμε ακούσει τίποτα ακόμα», έγραψε στο Facebook.

Συγκλονίζει ο παππούς του

Ο παππούς του και συνονόματος του Ανδρέας, με καταγωγή από την Μάνδρα της Ξάνθης μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε με τρεμάμενη φωνή ότι ο εγγονός του είναι ανάμεσα στους αγνοουμένους.

«Ο γιός μου, ο Κώστας, μου το έκρυβε μέχρι σήμερα επειδή επρόκειτο την Δευτέρα να κάνω μια εγχείρηση. Σήμερα μου είπε όμως την αλήθεια. Ο εγγονός μου πήγε στο Μαϊάμι για διακοπές. Ήταν καλεσμένος στο σπίτι ενός οικογενειακού φίλου του γιου μου. Είναι αριστούχος φοιτητής με υποτροφία και απίστευτος αθλητής, τέλειος χαρακτήρας».

Ο 21χρονος ομογενής, όπως αποκάλυψε ο παππούς του, σκόπευε να επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι μαζί με την αδελφή του για πρώτη φορά την Ελλάδα…