Μαίνεται ο εμφύλιος στη Δικαιοσύνη

 
Μαίνεται ο εμφύλιος στη Δικαιοσύνη

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 11/04/16 - 09:16

Με ευθείες βολές και φαρμακερά βέλη εκατέρωθεν συνεχίζεται η μάχη χαρακωμάτων που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Δικαιοσύνης με αφορμή την υπόθεση Βγενόπουλου και πρωταγωνιστές την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο η αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε την περασμένη Τετάρτη η Γ.Τσατάνη σε βάρος της Β.Θάνου, η οποία διενεργεί σε βάρος της εισαγγελέως πειθαρχικό έλεγχο. Μέσα στην εβδομάδα εκπνέει και η δεκαήμερη προθεσμία που είχε λάβει η Εισαγγελέας προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις στην Β.Θάνου για τους χειρισμούς της στην επίμαχη υπόθεση στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας.

Στην πολυσέλιδη αίτηση η Γ.Τσατάνη άφησε σαφείς αιχμές για μεροληπτική στάση της Προέδρου του Αρείου Πάγου αναφέροντας περιστατικά που υποδηλώνουν "ιδιαίτερη σχέση με την υπόθεση, ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί αμφιβολία για την αμεροληψία" και κάνει λόγο για "στενώτατη συνεργασία και ιδιαίτερη υπηρεσιακή σχέση" της Β.Θάνου με τον Δ.Παπαγγελόπουλο.

Επιπλέον, η Εισαγγελέας Εφετών εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά του Αναπλ.Υπουργού Δικαιοσύνης κατηγορώντας τον ότι έχει "εχθρότητα" προς το πρόσωπό της, ενώ επαναλαμβάνει ότι για τις επίμαχες επικοινωνίες τους "υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία".

Απαντήσεις στα όσα περιγράφει για τις μεταξύ τους επαφές στην πολυσέλιδη αίτηση εξαίρεσης η Γ.Τσατάνη αναμένεται να δώσει την ερχόμενη Πέμπτη ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο Δ.Παπαγγελόπουλος. Ο Αναπλ. Υπουργός Δικαιοσύνης έχει προαναγγείλει ότι θα εισφέρει στοιχεία που υπάρχουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου, από τα οποία, όπως είπε, θα βγει δικαιωμένος.

Η επιτροπή πιθανότατα στην προσεχή συνεδρίασή της θα αποφανθεί και για το ποιοι από τους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, των οποίων τα ονόματα έχουν αναφερθεί στην υπόθεση θα κληθούν στη Βουλή.