Μαστροποί με προέλευση την σόουμπιζ “προωθούσαν” μοντέλα στην πορνεία σε Ελλάδα και Γαλλία (PHOTOS)

 
Μαστροποί με προέλευση την σόουμπιζ “προωθούσαν” μοντέλα στην πορνεία σε Ελλάδα και Γαλλία (PHOTOS)

Ενημερώθηκε: 26/04/16 - 22:17

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Ένα τεράστιο κύκλωμα μαστροπών κατάφερε και εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγλκήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, τα μέλη της οποίας
εντόπιζαν, στρατολογούσαν και προήγαγαν στην πορνεία αλλοδαπές και Ελληνίδες στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.

Στην πλειονότητά τους ήταν μοντέλα και ειδικά στις περιπτώσεις των αλλοδαπών που προωθούνταν στην χώρα μας ήταν γνωστές στις χώρες τους και αντίστροφα οι Ελληνίδες που προωθούνταν στην Γαλλία και σε πολύ κλειστό "κύκλο" εντός της χώρας, είναι γνωστές στο χώρο του μόντελινγκ, αλλά όχι "πρώτα" ονόματα.

Ο "εγκέφαλος" είναι Έλληνας επιχειρηματίας, με σουβλατζίδικα σε Γκάζι και Πετράλωνα και ο "μάνατζερ", ο οποίος αναζητείται και προωθούσε τις Ελληνίδες μοντέλα σε κύκλωμα της Γαλλίας, είναι πολύ γνωστός στον χώρο της σόουμπιζ και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, άλλες δύο φορές, για παρόμοιες υποθέσεις.

Βραδινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν, 17 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων έξι Έλληνες και 11 αλλοδαποί. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο 50χρονος αρχηγός της εγκληματικής ομάδας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα 13 μέλη, επτά Έλληνες και έξι αλλοδαποί.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας και παράβαση του Κώδικα περί μετανάστευσης και των Νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και περί εκδιδομένων επ' αμοιβή προσώπων.

Τουλάχιστον 4 χρόνια δρούσαν ανενόχλητοι

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι δράστες, από τετραετίας και πλέον, είχαν συγκροτήσει δομημένη διεθνική εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία προαγωγή στην πορνεία αλλοδαπών και Ελληνίδων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, μέσω πλήθους ιστοσελίδων ερωτικών ραντεβού που διατηρούσαν.

Η εγκληματική ομάδα, διατηρούσε πέντε «γραφεία» ερωτικών ραντεβού, εκ των οποίων τα δύο λειτουργούσαν στην Αθήνα και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Γαλλία και Γερμανία, ενώ οι αγγελίες των περίπου 30 γυναικών, που εκδίδονταν για λογαριασμό της εγκληματικής ομάδας, βρίσκονταν καταχωρημένες σε δεκάδες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προκύψουν και άλλες γυναίκες που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για αυτούς τους σκοπούς.

Με τη δημιουργία, διαχείριση και συντήρηση των ανωτέρω ιστοσελίδων απασχολούνταν τουλάχιστον πέντε προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέλη της εγκληματικής ομάδας, κάτι που είναι αρκετά ενδεικτικό του ..."κύκλου εργασιών" τους.

Τέσσερις εκ των κατηγορουμένων εντόπιζαν γυναίκες, είτε σε χώρες του εξωτερικού (Σλοβενία, Ρωσία, Αλβανία κλπ) είτε στην Ελλάδα, γνωστές κάποιες από αυτές ως μοντέλα στις χώρες τους, τις οποίες στρατολογούσαν και έπειθαν να εργαστούν για λογαριασμό τους. Επιπρόσθετα, ένας εκ των δραστών που αναζητείται και δήλωνε μάνατζερ μοντέλων στελέχωνε με Ελληνίδες και αλλοδαπές γυναίκες το «γραφείο» της Γαλλίας. Αυτός είναι ο γνωστός μάνατζερ της σόουμπιζ, που αναφέρθηκε πιο πάνω.

Για τα ραντεβού εργάζονταν σε βάρδιες 8 τηλεφωνήτριες, στα δύο τηλεφωνικά κέντρα της οργάνωσης στην Καλλιθέα. Η σπείρα επιπλέον διέθετε 25 οδηγούς για τη μεταφορά των γυναικών σε προκαθορισμένα ξενοδοχεία και οικίες. Η αμοιβή τους στην Ελλάδα κυμαίνονταν στα 100 ευρώ ανά ώρα, ενώ στη Γαλλία και στη Γερμανία από 150 έως 200 ευρώ. Καθημερινά οι μεγάλες εισπράξεις, από την παράνομη αυτή δραστηριότητα, κατέληγαν στον 50χρονο συλληφθέντα, αρχηγό της εγκληματικής ομάδας, από τους ταμίες – εισπράκτορες των «γραφείων» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 αυτοκίνητα, 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 142 κινητά τηλέφωνα, 3.240 ευρώ, πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν τη λειτουργία των γραφείων και των ιστοσελίδων και έγγραφα καταθέσεων σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά Θέματα:

Συνελήφθη ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Μυκόνου