Με θράσος ο ψευδομουφτής επικρίνει τον Έλληνα πρωθυπουργό

Με θράσος ο ψευδομουφτής επικρίνει τον Έλληνα πρωθυπουργό
Ενημερώθηκε: 26/11/17 - 12:28

Με ανάρτησή του στο twitter ο ψευδομουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, επικρίνει την  απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για να ισχύσει μαζί με τους ισλαμικούς κανόνες (σαρία) και ο αστικός κώδικας στις κληρονομικές υποθέσεις των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Στην ανάρτησή του ο Αχμέτ Μετέ αναφέρει:

«Το δικαίωμα να εφαρμόζεται η σαρία είναι ένα δικαίωμα που το κερδίσαμε. Την ώρα που η μειονότητα περιμένει να πάρει πίσω τα δικαιώματα που της αφαίρεσαν, δυστυχώς το (ελληνικό) κράτος δεν άντεξε να εφαρμόζουμε τα δικαιώματα που απορρέουν από τη σαρία. Η μειονότητα πρέπει να βρίσκει λύσεις. Η μειονότητα πρέπει να χτυπά τις πόρτες της Ευρώπης. Η κατάσταση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης βελτιώνεται, ενώ η μειονότητα της Δυτικής Θράκης ρίχνει συνεχώς αίμα. Λυπάμαι γι’ αυτό. Μερικοί πρέπει να σταματήσουν να αποφασίζουν για εμάς. 

Μούφτης

Σημειώνεται ότι η νομοθετική ρύθμιση μεταξύ άλλων θα προβλέπει τα εξής: 

-          Θα καθιστά τη δικαιοδοσία του μουφτή προαιρετική και υπό την προϋπόθεση ότι συμφωνούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν δεν συμφωνούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, η υπόθεση θα υπάγεται στα αστικά δικαστήρια.

-          Ο μουφτής θα ασκεί τις αρμοδιότητές του μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο θα προστατεύει απολύτως τα δικαιώματα των διαδίκων.

-          Θα διατυπώνεται ρητά ότι οι κληρονομικές σχέσεις των μελών της μειονότητας καθορίζονται από τον αστικό κώδικα και όχι από τον ισλαμικό νόμο, εκτός αν κάποιος επιλέγει εγγράφως το αντίθετο. Βεβαίως, οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει, θα μπορεί να αλλάξει την δήλωσή του ή απλώς να συντάξει μια διαθήκη κατά τον αστικό κώδικα οπότε και μόνο αυτή θα ισχύει.