Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία σε Ξάνθη και Χαλκιδική

 
Ξάνθη ανεμοι

Ενημερώθηκε: 04/11/23 - 18:03

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας στη Ξάνθη. Υπήρξαν δεκάδες πτώσεις δέντρων, καταστροφές σε οροφές σπιτιών, ενώ ανεμοστρόβιλος έγινε αιτία να αναποδογυρίσουν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από μεγάλο super market της πόλης.Η έντονη καταιγίδα συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, ενώ η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά. Υπήρξαν και πολλές πτώσεις αντικειμένων από μπαλκόνια σπιτιών που προκάλεσαν καταστροφές σε σταθμευμένα οχήματα. Μάλιστα η κακοκαιρία ξήλωσε μέχρι και περιφράξεις γηπέδων.

Ανεμοστρόβιλος, επίσης, σημείωσε καταστροφές και στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Ο ισχυρός αέρας έριξε δένδρα, μια κολώνα της ΔΕΗ, ενώ παρασύρθηκε και μία στέγη. Προβλήματα υπήρξαν και στην ηλεκτροδότηση της περιοχής. Στο Γομάτι ζημιές προκλήθηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα ενώ δέντρα έπεσαν και στην περιοχή του Βατοπεδίου.

Ισχυροί άνεμοι 10 μποφόρ στην Αλεξανδρούπολη: Πτώσεις δέντρων και ζημιές σε αυτοκίνητα

Έντονες βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι επικρατούν μέχρι και αυτή την ώρα στον Έβρο, εκτός της Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια της εξέλιξης του καιρικού φαινομένου Π, που από το πρωί πλήττει την περιοχή.

Αν και το φαινόμενο έχει εξασθενίσει από την πρωτεύουσα του νομού, εντούτοις μεγάλος αριθμός δένδρων ξεριζώθηκαν στην πόλη και στα περίχωρα του Δήμου με τους ανέμους να πνέουν στα 8 μποφόρ.

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ηλίας Δαστεριδης 25 δένδρα περίπου έχουν πέσει ή ξεριζωθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης, όταν για μικρό χρονικό διάστημα οι άνεμοι άγγιξαν τα 10 μποφόρ, προκαλώντας ζημίες σε δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Συνεργεία του Δήμου επιχειρούσαν όλη την ημέρα για τον καθαρισμό της περιοχής. Πτώσεις δένδρων είχαμε και σε άλλα σημεία του νομού όπως το Πρωτοκλλήσι, το Φυλακτό και στην πόλη του Σουφλίου.

Η εικόνα στα ρέματα και τα ποτάμια του νομού είναι ικανοποιητική, καθώς είναι ακόμη άδεια, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Βασίλη Δελησταμάτη.

Λόγω της κακοκαιρίας δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα το δρομολόγιο προς Σαμοθράκη.

Εύβοια: Προβλήματα από ισχυρούς ανέμους

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν σήμερα το πρωί από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή με συνέπεια να πέσουν δέντρα μέσα στους δρόμους κόβοντας κυριολεκτικά την κυκλοφορία σε ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας 'Αννας. Για ώρες πάρα πολλά χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα καθώς κόπηκε η ηλεκτροδότηση.

Οι άνεμοι είχαν ιδιαίτερα μεγάλη ένταση στο πλατανόδασος του Κηρέως και χρειάστηκε να επέμβουν συνεργεία της πυροσβεστικής αλλά και της δημοτικής αρχής, για να τα απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα και στη συνέχεια τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ