Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση τώρα στην ΑΣΟΕΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση τώρα στην ΑΣΟΕΕ
Ενημερώθηκε: 10/11/19 - 10:25

Έφοδο στην ΑΣΟΕΕ πραγνματοποιεί αυτήν την ώρα η αστυνομία και ερευνά όλους τουσ χώρους του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν βρεθεί κοντάρια, κράνη, κουκούλες και πολλά άδεια μπουκάλια τα οποία πιθανότατα θα τα χρησιμοποιούσαν για κατασκευή βομβών μολότοφ, ενόψη της επετείου του Πολυτεχνείου.

Οι δρόμοι γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο έχουν απιοκλειστεί από ισχυρές ασττυνομικές δυνάμεις. Η επιχείρηση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ γίνεται δύο ημέρες έπειτα από τις καταγγελίες φοιτητών ότι στους χώρους του πανεπιστημίου κατασκευάζονται οι βόμβες μολότοφ τις οποίες εκτοξεύουν οι κουκουλοφόροι σε αστυνομικούς έξω από το ίδρυμα.

 

Μητσοτάκης: Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επιχείρηση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, είπε:

«Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων, των κατασκευαστών μολότοφ και των διακινητών εντός των πανεπιστημίων. Αυτά τελειώνουν. Τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φοιτητές και τους εργαζομένους».

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε για την αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, πως αυτή έγινε κατόπιν απόφασης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η ανησυχία της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Μόλις χθες η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου, σε συνεδρίασή της με αφορμή την πρόσφατη εκκένωση κατάληψης σε κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ, είχε εκφράσειτην ανησυχία της για την ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού.

«Η Σύγκλητος διαπιστώνει, τις τελευταίες ημέρες, την εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος επεισοδίων ικανών να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Στα επεισόδια αυτά πρωταγωνιστούν άγνωστοι που εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Ιδρύματος ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας. Η Σύγκλητος εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, καθώς συχνά καταστρέφονται υποδομές πυρόσβεσης, αποκλείονται έξοδοι του κτηρίου, δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες λόγω ρίψης δακρυγόνων και μολότοφ, προκαλείται πανικός και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού», επισήμανε τέλος η Σύγκλητος.