Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Αμφιτρίτη Αλεξανδρούπολης - Μήνυμα του 112 «κλείστε πόρτες και παράθυρα»

 
φωτια

Ενημερώθηκε: 13/07/25 - 22:07

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 19:00 περίπου το απόγευμα σε εταιρεία ανακύκλωσης στην Αμφιτρίτη Αλεξανδρούπολης.

Στο σημείο εκλύεται μαύρο πυκνό νέφος το οποίο χαρακτηρίζεται τοξικό γι’ αυτό και εστάλη μήνυμα 112 που προειδοποιεί τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές πόρτες και παράθυρα όπως επίσης να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας του Αντιπεριφερειάρχη ΑΜΘ Πολιτικής Προστασίας Κώστα Βενετίδη, «οι μετρήσεις των σταθμών που ελέγχουν την ατμοσφαιρική ρύπανση δείχνουν, ότι οι τιμές προς το παρόν, (ώρα 20.30 ) είναι σε επιτρεπτά όρια».

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από την Θράκη, την Ξάνθη, την Ορεστιάδα και την Κομοτηνή.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε δεκάδες ρίψεις νερού, καθώς η φωτιά είναι δύσκολο να περιοριστεί.

Οι κάτοικοι ελπίζουν να μην ενισχυθούν οι άνεμοι και οι φλόγες να μην πλησιάσουν σε κατοικημένες περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά από το χωριό Αμφιτρίτη.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής πρόκειται για 13 πυροσβεστικά οχήματα, 30 άνδρες, μια μονάδα ΕΜΟΔΕ.

Η φωτιά που καίει λάστιχα και ξυλεία έχει περιοριστεί στον χώρο της εταιρείας, ενώ καίγονται και ξερά χόρτα γύρω από αυτόν.

Η φωτιά που καίει λάστιχα και ξυλεία έχει περιοριστεί στον χώρο της εταιρείας, ενώ καίγονται και ξερά χόρτα γύρω από αυτόν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ